Mozaic muzical

Muzicianul Franco Battiato a murit. Avea 76 de ani

Publicat: 19 mai 2021
Franco Battiato a murit
Pe 18 mai, muzicianul Franco Battiato a murit la vârsta de 76 de ani la reședința lui din Milo.

Este doliu în lumea muzicii după ce muzicianul Franco Battiato a murit la vârsta de 76 de ani. Tristul anunț a fost făcut de către familia artistului. Muzicianul era unul dintre cei mai renumiți compozitori și interpreți din Italia.

Acesta s-a stins din viață marți, la reședința lui din Milo, o localitate din sudul Italiei.

Franco Battiato a murit

Ultimii ani din viață i-a petrecut departe de scenă, însă operele sale muzicale au rămas vii în memoria fanilor. Melodii precum “Centro di gravita permanente” (1981) şi “Voglio vederti danzare” (1982) stau dovadă a carierei sale excepționale.

Înmormântarea artistului va avea loc într-un cadru privat și restrâns.

„Un maestru ne-a părăsit. Unul dintre cei mai mari ai cântecului italian. Unic, inimitabil şi mereu în căutarea unor noi expresii artistice. Lasă în urmă o moştenire veşnică”, a declarat ministrul italian al Culturii, Dario Franceschini.

Franco Battiato, născut pe 23 martie 1945 la Riposto, în Sicilia, a fost un muzician care a abordat genuri muzicale diverse, de la rock şi până la muzica uşoară, evidenţiindu-se atât în cântecul de autor, cât şi în muzica etnică şi electronică, precum şi în cea de operă.

Tenorul Corneliu Murgu a murit la sfârșitul lunii aprilie

Reputatul tenor Corneliu Murgu a murit la sfârșitul lunii aprilie. Fostul director general al Operei Naţionale Române din Timişoara (ONRT) s-a stins din viață în ziua în care ONRT aniversa 74 de ani de la primul spectacol al instituţiei, “Aida”, de Giseppe Verdi.

Cariera lui Corneliu Murgu a fost una extrem de spectaculoasă și răspândită pe cinci continete. Şi-a continuat studiile de specialitate începute în ţară la una dintre cele mai înalte şcoli de canto – Conservatorul din Florenţa, perfecţionându-se cu Marcello del Monaco, fratele marelui tenor Mario del Monaco.

O altă tragedie a avut loc la începutul lunii martie, la Teatrul de Comedie din București, când a fost făcut tragicul anunț potrivit căruia actorul Gheorghe Dănilă a murit.

„Nu întotdeauna avem puterea să transformăm în zâmbet ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Astăzi ne-am întristat la aflarea veștii că actorul Gheorghe Dănilă s-a stins din viață”, se spunea în mesajul publicat.

O altă veste tristă din lumea teatrului a venit la începutul acestui an, atunci când actrița Valeria Gagealov s-a stins din viață. Actriţa se afla în stare gravă de la începutul lunii februarie, după ce s-a infectat cu noul coronavirus.

Pe 18 mai, muzicianul Franco Battiato a murit la vârsta de 76 de ani la reședința lui din Milo.

Adauga un comentariu