Actualitate

N-au reusit sa-si ingroape tatal timp de o saptamana! Motivul este halucinant!

Publicat: 16 apr. 2015
1

@ Situatie cu totul iesita din comun intr-o familie din Iasi @ Timp de o saptamana, membrii familiei nu au reusit sa-si ingroape ruda decedata @ Familia a trecut prin momente groaznice @ Totul s-a datorat birocratiei aferente inregistrarii unui deces de catre medicul de familie

O familie din comuna Oteleni, judetul Iasi, a trecut prin momente greu de imaginat chiar in zilele de Paste. Un batran de 78 de ani a decedat sambata trecuta, cu cateva ore inainte de Inviere, in urma unor probleme grave de sanatate. Avea anumite afectiuni la plamani. Familia a anuntat medicul de familie, insa lucrurile s-au complicat pe parcurs. Totul a culminat cu un scandal in care rudele decedatului acuza medicul de familie ca nu a vrut sa elibereze certificatul de deces.

Pareri contradictorii

„Tatal meu a decedat sambata dupa-amiaza, iar a doua zi am anuntat medicul de familie. Ne-a raspuns doamna asistenta care a spus ca nu poate sa ne elibereze certificatul de deces”, a declarat Pavel Ciobanu, fiul decedatului. Iritati de raspunsul primit, membrii familiei nu au mai asteptat, s-au apucat sa spele si sa imbalsameze trupul nefericitului dupa care l-au asezat in sicriu fara sa anunte medicul de familie. Cand acesta a aflat, a refuzat sa constate decesul deoarece a considerat ca nu trebuia sa se intervina in niciun fel asupra corpului decedatului, prin aceasta putandu-se obstructiona cauza decesului si a informat familia ca trebuie chemata ambulanta si transportat decedatul la Institutul de Medicina Legala pentru a i se face o necropsie. Membrii familiei au refuzat sa cheme ambulanta pe motiv ca nu e nevoie de necropsie si ca batranul era bolnav mai demult, fiind cunoscute cauzele decesului. De aici a pornit un scandal in care rudele ii acuza pe medic si asistenta ca au tratat cazul cu superficialitate si nu au vrut sa constate decesul. In cele din urma, o asistenta a sunat la ambulanta, iar trupul neinsufletit al batranului a fost transportat la Institutul de Medicina Legala Iasi. I s-a eliberat certificat de deces abia miercuri, 15 aprilie, cand a fost si inmormantat.

Cine are dreptate: medicul sau familia?

Surse de la primarie au declarat ca familia a anuntat prea tarziu medicul de familie, in mai mult de 24 de ore de la deces ceea ce a trezit suspiciuni pentru medicul de familie. Decesul ar fi fost anuntat abia luni in conditiile in care batranul a incetat din viata sambata. Iar familia nu trebuia sa imbaieze trupul decedatului fara acordul medicului de familie. Situatia a fost una foarte dificila atat pentru rudele decedatului, cat si pentru autoritati. Majoritatea rudelor batranului au venit din strainatate pentru a-si ingropa defunctul si au trebuit sa-si prelungeasca vizita din cauza situatiei neasteptate. Iar medicul de familie si asistentele nu au vrut sa-si puna cariera in pericol declarand decesul dupa ce acesta a fost spalat.

Comentarii
  • asistenta a fost sunata ,dar a refuzat pe motiv ca este pastele,iar cand a fost amenintata cu televiziunea nu a vrut sa mai raspunda la telefon,poate daca ii spuneam ca ii dam niste oua,lapte ,branza venea sigur ca dansa asa merge la pacienti doar daca primeste ceva

  • se cunostea de foarte mult timp ca bunicul suferea dar indiferenta cadrelor medicale din com. oteleni lasa de dorit ,multi sunt tratati cu multa indiferenta fara a avea vreo vina si sa se gandeasca ca sunt platiti de acesti oameni .trist foarte dureros pt.toti membrii familiei la ce s.a intamplat

  • daca vreti sa faceti ancheta va informam ca avem toate inregistrarile telefonice cu asistenta,desfasuratoarele de la abonamentele telefoniei mobile si pe vecinii martori

  • dar cine era asistenta ?doamna aia grasa,frumoasa si cea mai desteapta ?Pai,daca la ea nu te duci cu sacul plin,ai terminato!Bautura,mancare….ca doar cu sacosile din sat traieste nerusinata,datio afara,sint atatea fete tinere care sint pregatite si vor sa munceasca cu drag.Asta se crede buricul otaleniului.Nu-i mai dati de baut,ca o sa va ninoroseasca pi tati.

  • Inseamna ca voinu cunoasteti lectia.de ce nu v-ati dus cu l litru de Alexandrion ?si rezolvati urgent problema.O intrebare pentru doamna doctor:asistenta Crasmariuc are autorizatie pentru a desfasura activitate medicala la propriul domiciliu ?aceasta trebuie sa declare veniturile realizate in mod ilegal.Aceasta face legea la dispensar,aceasta face legea pentru pacientii dumneavoastra doamna doctor,este o persoana grosolana,profitoare,ne cheama acasa la ea pentru tratamente si cand ne ducem o gasim beata si daca are chef ne face tratamentul,daca nu ne face albie de porci.Este corect asa ?Tratamentele noi vrem sa le facem la dispensar si nu acasa la aceasta femeie,ne-am saturat de nesimtirea si obraznicia acestei femei.

  • *** Cecilia Din nefericire duminica dupa 14 ore de la deces eram in curtea acestei familii.Una din ficele decedatului (Lucica) discuta la telefon cu asistenta care s-a rafuit cu familia.Asistenta a amenintat-o pe fica decedatului si a anuntat medicina legala.Asistenta de la dispensar stia de duminica(dupa 10 ore)de la deces.Concluzia mea este ca asistenta Crasmaruc Dana si implicit medicul de familie au aratat o ambitie nejustificata fata de doua persoane invarsta din acesta localitate.Inainte cu o zi de la deces asistenta a aplicat o perfuzie decedatului si cunostea foarte bine starea sanatatii acestuia .Ma intreb de ce nu a atentionat familia ca trebuie sa anunte imediat decesul cunoscand bine starea si varsta celor doi batrani. Astfel de comportate esteo rusine.

  • Multi oameni prefacuti isi pun prostia la adapost prin obraznicie;repede-i si tu,si-o sa se intample cu ei ceea ce se intampla balonului impuns cu acul.Balzac.

Adauga un comentariu