Cancan ultimă oră

Nane, la vârsta la care rap-ul se vede altfel: „Muzica mea e pentru oamenii simpli“

Publicat: 23 apr. 2021

Ștefan Avram Cherescu, cunoscut ca Nane, a ajuns la vârsta la care rap-ul se vede altfel. Nane este unul dintre cei mai în vogă raperi din țară, aparținând ultimului val de hip-hop romănesc.

Nane recunoaște că în tinerețe îi plcăea muzica rock a anilor ‘90, ascultată de pe casetele părinților, dar muzica „adevărată“ a început să-I placă după ce a ascultat melodiile lui MC Hammer.

v

Nane, la vârsta la care rap-ul se vede altfel: „Vreau să fac muzică pentru fiecare etapă a vieții mele“

Nane a fost atras mai mereu de rap-ul underground, punând accentul pe problemele cotidiene, pe care le-a pus pe versuri care au atras imediat tinerii care au rezonat cu mesajele lui.

„Muzica mea este pentru oamenii simpli, exact ca mine. Nici nu voiam s-ajungă în alta parte. Când treci la un alt nivel în carieră, când faci alte numere și ajungi mai cunoscut se schimbă și experiența personală de viață. Încep să am din ce în ce mai multe chestii diferite despre care pot să cânt. Vreau să fac muzică pentru fiecare etapă a vieții mele“, a spus Nane.

rape-rul Nane

Cine este raper-ul Nane

Ștefan Avram Cherescu, cunoscut ca Nane, s-a născut pe 11 aprilie 1991, în Orșova. Provenind dintr-o familie simplă, Nane s-a confruntat din copilărie cu problemele material, iar asta l-a influențat când a crescut și a simțit că trebuie să pună în versuri problemele sociale.

Influențat de anturaj, în 2006, Nane a fost cercetat penal pentru consum, deținere și trafic de canabis.

În aceeași perioadă a început să scoată primele piese în home-studioul lui Dj Boogie și a început să devină cunsocut publicului larg din 2008, când fondat „Sud-Hop”.

Au urmat mai mult mixtape-uri cu melodiile care l-au consacrat, dar și primele colaborări cu Skizzo Skillz, Boogie sau The Mosh. Primele melodii originale au apărut în 2009, cu ajutorul lui DeeJayGruv sau Nicalai.

Apariția trap-ului  în România l-a făcut pe Nane să adopte  acest gen muzical din 2015, air di n2019 să devină unul dintre reprezentanții trap-ului românesc.

La capitolul colaborări, Nane a scos piese alături de Delia, Alina Eremia, EL NINO, Killa Fonic, Skizzo Skillz, The Mosh sau Cabron.

rape-rul Nane și Delia

Album și colaborări cu Delia, în plină pandemie

Anul trecut, în plină pandemie de coronavirus, Nane a lansat albumul „NANalien“pe Youtube. Înainte ca acest album să fie lansat, Nane a postat trei videouri, fiecare de aproximativ 30 de secunde, pentru promovarea albumului. Totodată, a postat pe Instagram un sondaj prin intermediul căruia care cere fanilor impresiile despre album. Acest album este și pe Spotify.

Tot în 2020, Delia şi Nane au colaborat la piesa „Cum Era”, care a strâns în ultimul an 20 de milioane de vizualizări. Piese are un videoclip filmat în plină izolare, cu Delia purtând o mască fosforescentă şi dansând lângă şi pe un SUV într-o parcare subterană. Acela a fost primul experiment trap al Deliei, care revine la o abordare apropiată acum doar că „În Rai” este o melodie mai apropiată de R&B decât de trap. Nane cântă despre „fata sa din cartier care nu e doar de fun”.

Recent, Delia şi Nane au scos piesa „În Rai“, o melodie R&B cu bas puternic şi versuri despre o poveste romantică de cartier, cu un refren foarte catchy.

rape-rul Nane stă pe o mașină

Comentarii
Adauga un comentariu