National

Nastase, cazat intr-o rezerva a Spitalului Penitenciar Rahova

Publicat: 27 iun. 2012
1

Fostul premier Adrian Nastase a fost cazat marti seara la Penitenciarul Spital Rahova intr-o rezerva in care se mai afla si o alta persoana, la Sectia de terapie intensiva.

„Mentionam ca N.A. este cazat in sectia A.T.I., cu o alta persoana privata de libertate, intr-o camera prevazuta cu doua paturi si grup sanitar propriu”, a informat intr-un comunicat purtatorul de cuvant al Penitenciarului Spital Bucuresti Rahova, Nina Stroe.
Potrivit sursei citate, „In data de 26 iunie 2012, in Penitenciarul Spital Bucuresti Rahova a fost depus condamnatul N.A. in baza mandatului de executare a pedepsei, emis de Tribunalul Bucuresti – Sectia I Penala, nr. 196 din 20.06.2012, acesta urmând sa execute o pedeapsa privativa de libertate de doi ani de inchisoare”.

La primirea in locul de detentie, fostului premier i-au fost verificate identitatea si documentele de incarcerare, dupa care i s-a efectuat un consult medical. Nastase a fost apoi informat cu privire la regulamentul de ordine interioara si au fost intocmite documentele operative cu ocazia primirii in penitenciar, dupa care fostul premier a fost repartizat la salon, conform recomandarii medicului de garda.
„De asemenea, la internarea in Penitenciarul Spital Bucuresti Rahova sunt avute in vedere recomandarile medicilor specialisti care au examinat anterior condamnatul. Dreptul la asistenta medicala al persoanelor aflate in executarea pedepselor privative de libertate este garantat. Asistenta medicala in penitenciare se asigura in mod gratuit, ori de câte ori este necesar sau la cerere, cu personal calificat, potrivit legii. Examenul medical se realizeaza in conditii de confidentialitate”, mai precizeaza sursele citate.

Fostul premier Adrian Nastase, condamnat la doi ani de inchisoare cu executare, a ajuns marti seara, la ora 22.40, cu ambulanta, la Spitalul Penitenciar Rahova, dupa ce a fost externat de la Spitalul Floreasca din Capitala, unde a fost preluat de politisti.

Adauga un comentariu