National

NATO va trimite trupe militare în România, în cazul unui război între Rusia și Ucraina. Situația este tot mai tensionată

Publicat: 19 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
NATO va trimite trupe militare în România în cazul unui război între Rusia și Ucraina. Situația este tot mai tensionată
În cazul izbucnirii unui război dintre Rusia și Ucraina, NATO va trimite trupe speciale în România

În cazul în care Rusia va ataca Ucraina, NATO va trimite trupe în România. Cu toate acestea, specialiștii sunt de părere că țara noastră nu este în pericol dacă va izbucni un război între cele două țări vecine.

De asemenea, Casa Albă avertizează că situația este extrem de periculoasă. Întreg Orientul este îngrijorat de acțiunea Kremlinului de a trimite cea mai avansată tehnologie de care dispune, inclusiv tancuri de luptă, lansatoare și sisteme de rachete balistice din estul îndepărtat al țării spre granițele sale de vest.

În cazul unui război dintre Rusia și Ucraina, NATO va trimite trupe în România

Sute de tancuri și echipamente de război sunt mutate din Orientul Extrem al Rusiei către granița cu Ucraina. În colaborare cu Belarus, Rusia organizează exerciții militare comune care să contracareze forțele occidentale. În taberele de la marginea graniței ruso-ucrainene și în Crimeea, militarii ruși așteaptă noi ordine din partea lui Vladimir Putin. Crimeea este peninsula ucraineană ocupată de Rusia.

În plus, potrivit unor surse, Moscova a început să evacueze o parte din personalul diplomatic din Kiev. De pe data de 5 ianuarie, oficialii ruși au început să evacueze diplomații de la Kiev, Ucraina. 18 persoane, printre care și familiile diplomaților ruși,  au fost transportați în autobuze şi într-o mașină.  La rândul ei, Canada trimite trupele speciale pentru evacuarea oficialilor.

Turiștii americani, sfătuiți să evite Rusia

Recent, ministrul german de externe a mers în vizită oficială la Kremlin, pentru a convinge Rusia să reducă presiunile militare asupra Ucrainei. În urmă cu câteva săptămâni, Departamentul de stat din SUA sfătuia, în mod oficial, cetățenii americani să evite călătoriile în Ucraina.

„Departamentul de Stat continuă să sfătuiască cetățenii americani să nu călătorească în Ucraina din cauza COVID-19 și să reconsidere călătoria din cauza amenințărilor crescute din partea Rusiei . Fiți cu prudență sporită din cauza criminalității și a tulburărilor civile. Unele zone au riscuri crescute”, se arată declarația oficială

Astăzi, Anthony Blinken, șeful diplomației americane, va face o vizită la Kiev. Acolo, el se va întâlni cu președintele Zelensky și cu ministrul de Externe.

Ucraina a semnat un acord pentru sporirea ”capacității defensive”

Într-un moment de tensiuni pe flancul estic al NATO, Norvegia anunță că Moscova a intensificat atacurile hibride, atacurile cibernetice și bruiajul de semnal în Insula Scandinavă. Recent, numeroase drone au fost văzute deasupra centralelor nucleare, aeroportului și Palatului Regal din Suedia. După aceste evenimente, Serviciile Secrete au demarat o anchetă.

Luni, 17 ianuarie, Ben Wallace a anunțat semnarea unui acord ce cuprinde furnizarea unor echipamente militare Ucrainei pentru a-şi spori ”capacitatea defensivă”. În Parlamentul de la Londra, ministrul britanic al apărării a declarat că respectivele echipamente includ ”sisteme de armament ușor antitanc”, cu rază scurtă de acțiune şi o utilitate ”clar defensivă”.

Și canadienii au trimis un mic contingent de operator din Forțele Speciale, pe fondul creșterii tensiunilor dintre NATO și Rusia.

România nu este în pericol

Deși aflată în proximitatea Ucrainei, specialiștii sunt de părere că România nu este în  pericol în cazul unui eventual război dintre cele două țări vecine.

„În prezent, România nu este în pericol față de un eventual război Rusia-Ucraina. Intervenția în Kosovo a încălcat pactul între ruși și americani, iar Putin a spus că dacă se va continua cu acest exemplu se va răspândi și la alte zone. Totul depinde de ce decizie va lua Ucraina. Dacă cineva se gândește că Occidentul va interveni în Ucraina, greșește”, a declarat generalul Ioan Talpeș.

Adauga un comentariu