Stiri Turism

Naufragiul Costa Concordia: Urme de cocaina pe un fir de par al capitanului navei

Publicat: 20 feb. 2012

Urme de cocaina au fost gasite pe un fir de par recoltat de la capitanul navei Costa Concordia, potrivit avocatilor care ii reprezinta pe supravietuitori, dar medicul specialist care a efectuat analizele pentru procurori nu a gasit droguri in probele de urina si par.

Francesco Schettino, in varsta de 52 de ani, se afla in arest la domiciliu in locuinta sa din apropiere de Napoli, in timp ce este anchetat pentru ucidere din culpa si abandonarea navei, atunci cand aceasta a lovit o stanca in apropiere de coasta italiana la 13 ianuarie, avand la bord peste 4.200 de persoane.

Bilantul victimelor ar fi de 32 de morti, inclusiv 15 persoane ale caror cadavre nu au fost gasite, potrivit Mediafax.

Carnival Corporation, compania care detine Costa Cruises, operatorul vasului Concordia, care a naufragiat pe 13 ianuarie langa insula italiana Giglio, a estimat ca in anul fiscal 2012 profitul sau se va reduce cu pana la 175 milioane de dolari, ca urmare a tragediei.

Carnival Corporation este cea mai mare companie de croaziere din lume, dupa cifra de afaceri si detine mai multe linii de croaziera printre care Holland America, Princess si Carnival Cruise Lines. Costa Concordia reprezinta circa 1,5% din flota Carnival.

Sursa: dailybusiness.roloading...

Adauga un comentariu