Stiri Turism

Naufragiul vasului Concordia reduce profitul companiei mama cu 175 mil. $ in 2012

Publicat: 01 feb. 2012

Carnival Corporation, compania care detine Costa Cruises, operatorul vasului Concordia, care a naufragiat pe 13 ianuarie langa insula italiana Giglio, a estimat ca in anul fiscal 2012 profitul sau se va reduce cu pana la 175 milioane de dolari, ca urmare a tragediei.

Cu toate ca volumul rezervarilor a scazut in ianuarie, operatorul vaselor de croaziera spune ca nu se asteapta ca naufragiul sa aiba un impact semnificativ asupra business-ului pe termen lung, relateaza Wall Street Journal.

In urma tragediei de pe 13 ianuarie au murit 17 oameni, iar alti 16 sunt inca dati disparuti. In prezent, epava se afla inca la locul accidentului. Circa 3.200 de turisti se aflau pe vas in momentul in care acesta a lovit mai multe formatiuni stancoase din apropierea tarmului.

Reprezentantii companiei Carnival au declarat, potrivit Wall Street Journal, ca iesirea vasului Concordia din circuit va reduce profitul net cu 85-95 milioane de dolari in anul fiscal ce se va incheia pe 30 noiembrie. La aceasta suma se adauga alte 30-40 milioane de dolari din costuri aditionale legate de accident si inca 40 milioane de dolari pentru despagubiri.

Carnival Corporation este cea mai mare companie de croaziere din lume, dupa cifra de afaceri si detine mai multe linii de croaziera printre care Holland America, Princess si Carnival Cruise Lines. Costa Concordia reprezinta circa 1,5% din flota Carnival.

In 2010, compania Carnival a inregistrat un profit de 1,9 miliarde de dolari.loading...

Adauga un comentariu