News Flash:

Nautul sporeste capacitatea sexuala

16 Iulie 2010
2547 Vizualizari | 0 Comentarii
naut
Ingredient caracteristic bucătariei din Orientul Mijlociu, Africa şi India, unde este cunoscut sub denumirea de „desi” şi „kabuli”, năutul are o tulpină dreaptă şi cu multe ramificaţii, ce creşte pană la 70 cm înălţime. Florile plantei sunt mici, albe, galbene, roz sau albastre.

Inlocuieste cu succes proteinele animale

Năutul este bogat în proteine, săruri minerale (fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier) şi în complexul de vitamine B. Avand o concentraţie ridicată de proteine (24%), la care se adaugă şi un procent consistent de hidraţi de carbon şi grăsimi, năutul are o valoare alimentară deosebită, înlocuind în bună parte proteinele din carne.

Previne constipatia

Năutul ajută intestinele să-şi mărească volumul, prevenind astfel constipaţia sau alte probleme neplăcute. Un tratament zilnic cu o ceaşcă cu năut asigură nutrienţii necesari pentru starea de sănătate a organismului: fibre, proteine, fier, magneziu, triptofan, fosfor, cupru.
Un alt avantaj al consumului de năut este acela că previne creşterea prea rapidă a nivelului de zahăr din sange imediat după masă.
Bogat în acid folic, năutul mai are un avantaj, demn de reţinut: sporeşte capacitatea sexuală.
Boabele de năut fierte, pisate şi apoi amestecate cu pasta din seminţele de susan (denumită şi tahini), la care se adaugă ceva condimente, poartă denumirea de humus (un popular fel de mancare din Orientul apropiat).

Faimosul nechezol

Năutul poate constitui chiar un înlocuitor foarte bun pentru cafea. Boabele de năut prăjite şi măcinate au un efect puternic stimulent digestiv şi nervos. Din păcate, pentru romanii care au trecut prin Epoca Ceauşescu, năutul amestecat cu cafea, combinaţie cunoscută sub numele de „nechezol”, reprezintă o amintire neplăcută, fiind asociat cu restricţiile alimentare din vremea respectivă.
In ciuda acestor amintiri, este important să ştim că din năut şi cicoare se poate realiza o băutură foarte bună pentru copii, pentru a le stimula pofta de mancare.
Mai mult, apa de năut care se obţine prin strecurarea boabelor, este un adevarat elixir. Această apă de năut combate cu succes răceala.
Salata

Unul dintre felurile în care puteţi consuma năutul ar fi salata, care se prepară după următoarea reţetă:

Ingredinte: 200 g naut, 200 g sfeclă roşie, două cepe, 100 g branză , zeamă de la o lămaie , două linguri cu ulei de măsline, sare (după gust).
Mod de preparare: puneţi năutul la înmuiat cu cateva ore înainte de a fi preparat. Fierbeţi-l apoi în apă cu puţină sare, la foc mic, pană cand bobul se înmoaie foarte bine. Scurgeţi-l de apă, lăsaţi-l să se răcească, apoi puneţi-l într-un castron. Separat, fierbeţi sau coaceţi în cuptor sfecla roşie pană cand se înmoaie.
Lăsaţi la răcit, decojiţi şi daţi prin răzătoarea mare.
Amestecaţi sfecla cu boabele de năut, adăugaţi ceapa tăiată rondele, branza dată prin răzătoare şi asezonaţi cu un sos preparat din amestecarea uleiului cu zeamă de lămaie şi sare, după gust.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

4415 viz    0 com
2003 viz    0 com
1160 viz    0 com
991 viz    0 com
1045 viz    0 com
1231 viz    0 com
1138 viz    0 com
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1546 (s) | 22 queries | Mysql time :0.042997 (s)