Magazin

Nava „Star Wars”, realizata din piese Lego, in marime naturala

Publicat: 24 mai 2013
1

Compania daneza Lego a instalat joi in Times Square din New York o copie in marime naturala a celebrei nave de vanatoare X-Wing din filmele din seria „Razboiul Stelelor / Star Wars„, acesta fiind cel mai mare model realizat vreodata din celebrele piese multicolore in forma de caramizi. Nava, expusa de joi, este compusa din peste 5,3 milioane de piese Lego, cantareste 20 de tone si a avut nevoie de 17.000 de ore de munca, fiind realizata de 32 de persoane.

„Am construit lucruri destul de mari pentru Lego, dar acesta este cu adevarat cel mai mare de pana acum”, a declarat Erik Varszegi, inginer constructor la Lego, cu ocazia ceremoniei de dezvelire a machetei, spre incantarea numerosilor curiosi si turisti prezenti la eveniment. „Este o replica in marime naturala, de aceeasi talie cu aceea care a fost construita pentru film”, a adaugat el.

Asamblarea ei a durat peste un an. Nava a fost mai intai conceputa in Republica Ceha, trimisa cu vaporul in Statele Unite, asamblata in trei bucati mari la New Jersey, apoi a ajuns cu camionul la New York, in Times Square, in noaptea de miercuri spre joi. Aceasta constructie uriasa participa la promovarea noului serial de desene animate „The Yoda Chronicles”, care va fi difuzat pe Cartoon Network. Dupa cele 48 de ore petrecute la New York, macheta va fi transferata la Legoland in California, unde va fi expusa alaturi de machetele a doua constructii celebre: Taj Mahal si Congresul american.
Adauga un comentariu