Magazin

Nave spatiale, descoperite pe Luna

Publicat: 30 iun. 2013
1

Folosindu-se de observatiile sondei Lunar Reconnaisasance Orbiter, oamenii de stiinta americani de la Universitatea Johns Hopkins din Statele Unite au descoperit mai multe nave spatiale pe suprafata Lunii, printre care o sonda Apollo, vechi nave spatiale din epoca sovietica, dar si statia Grail a NASA.

Dar cautarea este in curs de desfasurare, aceasta avand scopul de a descoperi si alte statii spatiale din perioada cosmica de pionierat a pamantenilor, potrivit Huffington Post.

„Este posibil sa gasim si locurile de aselenizare ale misiunilor 9 si 13″, a spus Jeff Plescia, cercetator la Laboratorul de fizica aplicata al Universitatii Johns Hopkins din Maryland.

„Avand in vedere ca am gasit locurile de impact ale sondei Grail, am crezut ca vom gasi alte cratere, dar nu am avut noroc pana acum. Acestea sunt importante pentru a intelege cat de mari sunt ele si pentru a inregistra coordonatele precise, astfel incat viteza vechilor nave din era Apollo sa poata fi reanalizata”, a declarat Plescia.

Oamenii de stiinta spera sa mai gaseasca si alte nave spatiale pierdute pe Luna, inclusiv Surveyor 4 a NASA sau Luna 18, sonda sovietica din anul 1971.

Adauga un comentariu