Eveniment-Social

Naveta pentru pacientii care au nevoie de radioterapie la Iasi

Publicat: 11 aug. 2014
1

Conducerea Institutului Regional de Oncologie Iasi a fost nevoita sa faca aceasta propunere pentru a veni in sprijinul pacientilor care au nevoie de radioterapie.

Celor care starea de sanatate le permite si sunt din localitati apropiate le-a fost inaintata optiunea de a face naveta la Iasi. Cheltuielile de transport vor fi decontate de spital, in baza unui abonament sau a biletelor insotite de o solicitare scrisa. S-a ajuns in aceasta situatie provizorie din cauza faptului ca numarul pacientilor programati la acceleratoarele de particule este mult mai mare decat spatiul disponbil de spitalizare.

Daca medicii din Cluj au precizat ca pacientii aleg sa se cazeze la diverse pensiuni sau hoteluri, cei din zona Moldovei nu isi permit un efort financiar pentru a-si plati cazarea la un hotel timp de 5 saptamani pentru radioterapie. Listele de asteptare incep sa depaseasca doua luni, in conditiile in care acceleratorul de la Sfantul Spiridon nu functioneaza inca. Tehnicienii care au pe mana cele doua acceleratoare de particule de la Institutul de Oncologie fac ture chiar si pana la miezul noptii pentru a face fata valului de solicitari.

Comentarii
  • solutia cea mai buna stimata dna manaeger este cazarea de la tatarasi despre care nu se mai vorbeste nimic,nimic ,naveta ??? oare un bolnav de cancer mai poate sa reziste la o naveta timp de 5 saptamini?? asta se cheama CRIMAAA,dna manager cu aceasta solutie ii terminati mai repede,doriti sa ajunga la dnul BELLU mai repede.cazarea numita de 3 stele ??? cand,cand se da in folosinta, nu au iesit afacerile nimic nu amintiti de aceasta solutie bine venita in ajutorul pacientilor.

  • CAZARE LA PENSIUNI?? SARACIA DIN MOLDOVA NU LE PERMITE O CAZARE LA PENSINE PE BANII LOR, POATE GRATIS,DA,NAVETA IARA NU ESTE SOLLUTIA CEA MAI BUNA, TRATAMENTUL CU RAZE NU TI MAI DA PUTERE SA FACI NAVETA,CAZAREA DE LA TATARASI TREBUIE URGENT DATA IN FOLOSINTA ,ACUM VENITI IN AJUORUL BOLNAVILOR

  • La pensiune e mult prea scump. Eu am inchiriar un apartament cu 2 camere pe o perioada de 2 luni si locuiesc impreuna cu inca 3 persoane venite sa faca radioterapie impartind toate cheltuielile pentru apartament. Ne ajunge cam 350 lei de persoana lunar ceea ce ste mult mai ieftin decat la pensiune unde platesti cam 80 lei ziua.Si institutul Oncologic,daca ar inchiria apartamente pentru a caza bolnavii ar cheltui mai putin decat platind naveta pacientilor,dar trebuie sa se ocupe cineva de asta si e mai comoda chestia cu naveta chiar daca e mai scumpa.

Adauga un comentariu