Stiri

NEASTEPTAT: Ce studii a terminat Gabriela Firea si ce job a avut inainte de intrarea sa in politica

Publicat: 05 oct. 2018

Gabriela Firea, unul dintre cei mai controversati politicieni ai momentului, a fost aleasa Primar general al Municipiului Bucuresti la alegerile din 5 iunie 2016. In cariera sa politica, Firea a mai ocupat si alte functii, cum ar fi: consilier pentru relatii publice si imagine a premierului Mugur Isarescu, purtator de cuvant si Secretar de Stat. Gabriela Vranceanu Firea s-a nascut la Bacau, acolo unde a facut si scoala primara, la Scoala generala nr. 8 din cartierul Letea.

A absolvit Liceul Industrial nr. 1 Bacau si Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti, specializarea Stiintele Comunicarii.  Ulterior, a continuat cu pregatirea postuniversitara si academica la Academia de Studii Economice. In 2010 era doctorand in economie la ASE, dar si-a inghetat programul de pregatire doctorala pentru a face fata functiei de Primar.

Gabriela Firea si-a inceput cariera in presa, in 1990 si a fost reporter la saptamanalul „Pur si simplu” din Bacau, iar apoi la cotidianul Azi din Bucuresti, in perioada 1991-1992. A lucrat chiar si la Televiziunea Romana. De asemenea, Firea a lucrat in cadrul trustului de presa Intact, fiind redactor si prezentator al emisiunii ”Observator”.

Multi nu stiu ca dupa terminarea liceului, primarul PMB ar fi putut sa faca niste cursuri, iar apoi ar fi fost angajata direct ca „stewardesa”, dar aceasta nu a vrut. Isi spunea ca n-ar fi fost decat o ”chelnerita mai educata, dar esenta ramanea”, declara aceasta la un moment dat pentru StirileKanalD.ro.

Inainte de a se angaja la saptamanalul politic ”Pur si simplu” din Bacau, Firea a fost suplinitoare de limba romana si franceza intr-un sat, pentru ca nu a putut veni in Bucuresti din cauza lipsei banilor. Ulterior, a vazut un anunt pentru un post de redactor la ziarul ”Azi” din Bucuresti. A fost chemata la Bucuresti si uite asa a ajuns Gabriela Firea unde este acum.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit