Stiri

Neasteptat: Se schimba varsta de pensionare! Ce persoane sunt vizate

Publicat: 09 oct. 2018
14

O noua initiativa legislativa propune reducerea stagiului de cotizare si varsta standard de pensionare cu 13 ani. Astfel, comisia pentru munca si protectie sociala a Camerei Deputatilor a adoptat o initiativa de modificare a Legii Pensiilor prin care se reduce stagiul de cotizare pentru mai multe categorii de pensionari care au muncit in conditii speciale, precum si varsta standard de pensionare cu 13 ani.

"Pentru persoanele care au realizat un stagiu de cotizare de cel putin 25 de ani in activitati in locuri de munca incadrate in conditii speciale (aviatia civila, siderurgie, subteran, risc radiologic, unitati de transport maritim si fluvial, foraj sonde de titei si gaze, etc) prevazute in anexele nr. 1, 2 si 3 din Legea nr. 263/2010, reducerea varstei standard de pensionare cu 13 ani si raportarea pentru calculul pensiei la un stagiu de cotizare de 25 de ani", se arata intr-un comunicat al Camerei Deputatilor.

Mai mult, initiativa propune reducerea stagiului complet de cotizare de la 30 la 25 de ani pentru personalul artistic care a realizat cel putin 20 de ani in locurile de munca respective. De asemenea, de reducerea stagiului de cotizare la 25 de ani vor beneficia si persoanele inscrise la pensie dupa anul 2011.
Adauga un comentariu