Actualitate

Necropsia bebeluşului mort după slujba de botez: Copilul a aspirat lichid în plămâni!

Publicat: 03 feb. 2021
Bebelușul care a intrat in stop cardiorespirator în urma Botezului din Suceava a murit
După finalizarea anchetei, Biserica Ortodoxă Română a transmis un mesaj adresat celor care s-au grăbit să-l răstignească public pe preotul care l-a scufundat complet în apă

În urma necropsiei efectuate în cazul bebeluşului mort după slujba de botez, s-a demonstrat miercuri, 3 februarie, că acesta a aspirat lichid în plămâni.

O echipă de medici legişti a efectuat autopsia cadavrului nou-născutului din Suceava, care a murit, luni, 1 februarie, la doar câteva ore după oficierea botezului.

Moartea bebeluşului s-a datorat ingestiei unei substanţe lichide, care i-a afectat plămânii. Adică micuțul a aspirat lichid în plămân, s-a sufocat şi a intrat într-un stop cardio-respirator.

Medicul urgentist care a făcut manevrele de resuscitare asupra copilului declara că i-a scos din plămâni 110 ml de lichid de consistenţa apei.

Ce lichid avea copilul în plămâni

Urmează acum să se facă un alt pas extrem de important în anchetă. În timpul autopsiei au fost prelevate probe din plămânii copilului.  Testele de laborator vor determina natura lichidului care a dus la asfixierea pruncului Iustin. Informaţia este importantă şi pentru că tatăl a declarat că micuţul a fost alăptat chiar înainte de botez.

Pe de altă parte, în imaginile video de la botez se observă că bebeluşul plângea foarte tare, cu toată puterea, înainte de a fi băgat de preot în cristelniţa plină cu apă. Apoi, când a fost scos din apă şi pus în braţele naşei, copilul nu a mai scos sunete la fel de puternice.

Bebeluș mort după botez

Duminică, 31 ianuarie, bebeluşul Iustin a ajuns în stare critică la Spitalul Judeţean Suceava, imediat după slujba de botez oficiată de preotul bisericii „Sf. Constantin şi Elena”, din Suceava. Băieţelul a murit a doua zi, iar tatăl copilului susţine că preotul ar fi provocat tragedia.

De fapt, ancheta procurorilor va stabili cine se face vinovat. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru omor din culpă, iar cercetările se fac deocamdată in rem.

„Bebelușul a murit duminică noaptea, în jurul orei 1.00, astfel că s-a schimbat încadrarea juridică inițială de vătămare corporală din culpă s-a schimbat, cercetările fiind desfășurate, în prezent, pentru ucidere din culpă. Bebelușul de numai șase săptămâni a făcut stop cardio-respirator sâmbătă, după ce a fost scufundat în cristelniță, în timpul botezului, la o biserică din Suceava. Copilul a fost resuscitat în biserică, a fost dus la Spitalul Județean Suceava, unde a fost internat la Anestezie și Terapie Intensivă, însă, din păcate, în cursul nopții a survenit decesul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Suceava, Ionuț Epureanu.

Preotul, suspendat până la finalizarea anchetei

Preotul sucevean care a oficiat botezul în urma căruia un bebeluș și-a pierdut viața a fost suspendat din funcție până la finalizarea anchetei. Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a făcut anunțul cu privire la suspendarea din funcție a preotului din Suceava Reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române a explicat ce se va întâmpla pe viitor cu respectivul preot.

„Părintele de la Suceava este suspendat de la slujire, nu mai slujește până la finalizarea anchetei și dacă se dovedește a fi vinovat, fără îndoială, este un cetățean ca noi toți care va suporta consecințele. Arhiepiscopia Sucevei a dispus deschiderea unei anchete disciplinare prin care cercetează cazul”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

 

Comentarii
Adauga un comentariu