Eveniment-Social

Neculai Eugen Seghedin și Iulian Ciocoiu, doi profesori universitari din Iași, în conducerea instituției de control din învățământul superior din România

Publicat: 21 ian. 2022
Prof. univ. dr. ing. Neculai Eugen Seghedin, prorector și prof. univ. dr. ing. Iulian Ciocoiu, președinte Senat, Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iași
Doi importanți profesori universitari din Iași, membri în cel mai important for academic care derulează controlul în marile instituții de învățământ superior din țară - Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior. Este vorba despre prof. univ. dr. ing. Neculai Eugen Seghedin, prorector și prof. univ. dr. ing. Iulian Ciocoiu, președinte Senat, Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iași

Doi profesori universitari din Iași, Neculai Eugen Seghedin și Iulian Ciocoiu, membri în forul care acreditează și derulează controale în întreg învățământul superior din România. Prof. univ. dr. ing. Neculai Eugen Seghedin, prorector și prof. univ. dr. ing. Iulian Ciocoiu, președinte Senat, Universitatea Tehnică din Iași fac parte din noua conducerea Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior

Doi importanți profesori din orașul Iași fac parte din noua conducere a celei mai importante instituții de control în învățământul superior din România. Concret, prof. univ. dr. ing. Neculai Eugen Seghedin, prorector și prof. univ. dr. ing. Iulian Ciocoiu, președinte Senat, Universitatea Tehnică (TUIASI) ”Gheorghe Asachi” din Iași fac parte din noua conducere a Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS). Universitarul Neculai Eugen Seghedin este director al Departamentului de Evaluare Externă a Calității.

Pofesori universitari din Iași, în conducerea instituției de control în întreg învățământul superior din România – ARACIS

Astfel, prof. univ. dr. ing. Neculai Eugen Seghedin, prorector la TUIASI, arată că minimalizarea sa este un moment onorant pentru instituția pe care o reprezintă.

”Totul este rodul muncii comunității instituției noastre, din ultimii 15 ani, pentru excelență și înaltă calitate în Educație. Departamentul pe care-l voi coordona monitorizează și verifică toate instituțiile de învățământ superior organizatoare de studii universitare de doctorat. E, bineînțeles, un moment angajant și important pentru Universitatea Tehnică”, a transmis prof. univ. dr. ing. Neculai Eugen Seghedin.

Pe de altă parte, Octavian Mădălin Bunoiu (prorector Universitatea de Vest din Timișoara) a fost ales noul președinte al instituției conduse până acum de universitarul Iordan Pretrescu – Universitatea Tehnică de Construcții din București

Cine este profesorul Eugen Neculai Seghedin

Prof. univ. dr. ing. Neculai Eugen Seghedin este prorector al Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” din Iași, responsabil cu activitatea didactică și asigurarea calității. De asemenea, este inginer mecanic, doctor în inginerie industrială, conducător de doctorat. Totodată, este titular al cursurilor Proiectarea Dispozitivelor, Bazele Creaţiei Tehnice, Bioinginerie Mecanică Asistată, Etică şi Integritate Academică. Acesta este și membru al Consiliului ARACIS, expert al Oficiului European de Brevete, autor a 18 cărți, 130 de lucrări științifice, 7 brevete de invenţie, 28 de proiecte/granturi de cercetare. Aflat la al II-lea mandat de prorector, domnia sa este una dintre cele mai implicate și apreciate figuri ale Politehnicii ieșene.

Este specializat și pe zona istoriei, valorilor și a marilor figuri ale instituției. Coordonează Institutul Național de Inventică care funcționează în cadrul Politehnicii ieșene. Este valoros expert în evaluarea instituțională, fiind aproape un deceniu și membru în comisiile Agenției Române pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior. Totodată, aceasta este și expert al Biroului European de Patente-Academia Europeană de Patente.

Prof. univ. dr. ing. Iulian Ciocoiu, singurul membru din Iași în Comisia Consultativă a ARACIS

Mai departe, prof. univ. dr. ing. Iulian Ciocoiu, președintele Senatului Universității Tehnice din Iași, a fost desemnat membru în Comisia Consultativă a ARACIS. Specialistul de la Politehnică este singurul reprezentant ieșean din comisia respectivă.

”Conform Regulamentului de organizare și funcționare a agenției ARACIS, comisia armonizează interesele instituțiilor de învățământ superior cu cele ale agenției, evaluând impactul reglementărilor ARACIS. Este o onoare pentru mine să pot reprezenta la acest nivel interesele universității și ale Iașului”, a declarat prof. univ. dr. Iulian Ciocoiu, președintele Senatului TUIASI.

În final, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIASI, a explicat că prin numirea în această comisie a președintelui Senatului și cu alegerea prof. univ. dr. ing. Neculai Eugen Seghedin în Biroul Executiv al ARACIS se confirmă implicarea și aportul Politehnicii ieșene în managementul calității activității didactice.

”Am susținut, în mod firesc, nominalizarea domnului profesor Iulian Ciocoiu în această Comisie Consultativă bazându-mă pe experiența dumnealui în evaluarea programelor de studii, atât internă, cât și externă. O perioadă îndelungată, domnul profesor a fost și prodecan al Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, ceea ce reprezintă o experiență în plus în ceea ce privește evaluarea și asigurarea calității programelor de studii derulate. Cred că se confirmă astfel că tradiția primei școli de inginerie, împreună cu adaptarea la ceea ce înseamnă astăzi educația universitară tehnică, poate să ne ducă în topul universităților românești”, a conchis prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval.

Eugen Neculai Seghedin și Iulian Ciocoiu, doi profesori universitari din Iași, fac parte din conducerea instituției de control a învățământului superior din România.
Adauga un comentariu