National

Negocieri esuate la Ministerul Sanatatii: 90% din personalul de la UPU-SMURD Floreasca demisioneaza din cauza managerului

Publicat: 31 aug. 2016
1

Medicii care au demisionat miercuri de la spitalul clinic de urgenta Floreasca au fost chemati in aceasta seara la Ministerul Sanatatii, insa dupa patru ore de discutii nu s-a ajuns la nicio concluzie.

Mai mult, Bogdan Oprita, coordonatorul SMURD Bucuresti, l-a informat pe ministrul Sanatatii ca 90% din personalul UPUSMURD (unitatea de primiri urgente) demisioneaza.

La randul sau, ministrul Sanatatii a spus, la finalul discutiilor cu medicii, ca sunt doua tipuri de probleme la Spitalul Floreasca – unele de comunicare si unele administrative. Voiculescu a confirmat ca au existat „niste probleme cu medicamentele”, care s-au remediat intre timp.

Ministrul a explicat ca, din discutiile de pana acum cu medicii demisionari, pare sa fie vorba despre „probleme grave de comunicare”.

In jurul orei 23:00, la Ministerul Sanatatii a ajuns la discutii cu Vlad Voiculescu si managerul Spitalului Floreasca, Sorin Paun, pe care medicii demisionari il acuza ca-si injura rezidentii in sala de operatii.

Ministrul a spus ca dupa discutiile cu managerul Spitalului Floreasca va trebui gasita repede o solutie.

„Vorbim de probleme contabile si probleme de comunicare, probleme majore de comunicare. (…) Spitalul are o importanta strategica pentru noi. Sper sa am o decizie cat mai curand. Managerul tocmai a intrat. Voi discuta acum”, a aratat Vlad Voiculescu.

Amintim ca Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, i-a chemat miercuri seara la discutii pe medicii demisionari de la Spitalul Floreasca din Capitala.

Anterior, acesta declarase ca daca acuzatiile demisionarilor care reclama ca sunt injurati de manager se confirma, asa ceva e „inacceptabil”.

Citeste si Medicii, solidari cu doctorii demisionari de la Floreasca: Traim in dictatura. Domnule ministru, democratizati sistemul si vom vorbi!

17 dintre cei 31 de medici angajati pe sectia de Primiri Urgente si-au depus miercuri demisiile si zilele viitoare si alti colegi le-ar putea urma exemplul.

Cei 17 doctori sustin ca le e imposibil sa-si faca datoria in conditiile in care aprovizionarea cu materiale si medicamente este defectuoasa si chiar au cumparat medicamente din banii lor. In plus, tot ei spun ca nu mai suporta injuraturile managerului spitalului. Drept dovada, o inregistrare audio in care vocea ar fi a managerului Sorin Paun a aparut recent pe Internet.

Adauga un comentariu