News Flash:

Negocieri la Mittal Steel SA Iasi

1 Noiembrie 2006
1011 Vizualizari | 1 Comentarii
Sindicatul salariatilor de la SC Mittal Steel SA Iasi este pe punctul de a negocia Contractul Colectiv de Munca cu patronii de la Arcelor Mittal. Din informatiile detinute, sindicalistii vor cere o majorare a salariului cu aproximativ 15 la suta, dupa modelul colegilor de la Mittal Steel SA Roman, fostul Petrotub SA, la care se adauga majorarea primelor si imbunatatirea conditiilor de munca. O alta problema pe care o au sindicalistii este legata de numarul redus de membri, in comparatie cu anul trecut, datorita disponibilizarilor colective de personal. Negocierile de anul trecut s-au soldat cu un conflict de interese deschis la Directia Muncii, deoarece patronii indieni au refuzat sa discute anumite puncte din Contractul Colectiv de Munca, nefiind de acord sa cedeze in nici un fel. In urma negocierilor, sindicatul si conducerea firmei nu au cazut initial de acord in ceea ce priveste 7 puncte din contractul de munca, dintre care ulterior au ramas cinci. Astfel, obiectul conflictului de interese l-a constituit cresterea veniturilor salariatilor pentru anul 2005, in corespondenta cu durata timpului de lucru, programul de munca si conditiile de munca. In acest sens, muncitorii de la fosta SC Tepro SA au dorit anul trecut, si doresc si in acest an, promovarea anuala a unui procent de minimum 30 la suta din numarul salariatilor. Anul trecut, negocierile au demarat cu revendicari in ceea ce priveste cresterea retributiilor tarifare de incadrare cu 20 la suta, cresterea sporului la salariul tarifar pentru ziua de duminica, de la 25 la 75 la suta, cresterea cuantumului primei de vacanta de la un milion la doua milioane lei si acordarea unei prime de un milion lei cu ocazia zilei salariatului. Indienii au cedat intr-un final doar in privinta orelor suplimentare si a acordarii tichetelor de masa. Si in acest an, negocierile cu patronii indieni se ajunta deja extrem de tensionate.
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Anonim  | #1485
Daca negociaza si anul acesta ca si anul trecut, cand pentru un 2% in plus peste 5% cat li s-a oferit initial(in total 7%) tov costicla Rotarel, si-a tradat toti prietenii si mai ales membrii. Si se mai mira de ce au ramas asa putini.Cand sindicatul e condus de un tip cu retard mintal, care ii si mai tradeaza pe de-a supra.Deci mergeti pe mana lui rotarica, ca e moarte sigura.Mai bine dati-l jos si trimiteti-l la medic. V aurez succes, si scapati de balosu ala.
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1421 (s) | 24 queries | Mysql time :0.018525 (s)

loading...