Actualitate

Negocierile cu rectoratul Universitatii „Al. I. Cuza” se apropie de sfirsit

Publicat: 28 oct. 1999

•Continuarea grevei generale la „Cuza” depinde de actiunile celorlalte centre universitare din tara •La marsul de protest de ieri au participat doar 200 studenti •”Sa vina Marga, sa stea in Bularga!” au strigat acestia in drum spre Palatul Culturii

Reprezentantii Ligii Studentilor Iasi se afla la finele negocierilor cu rectoratul Universitatii „Al. I. Cuza”. „Azi intentionam sa semnam protocolul cu rectoratul. Conducerea Universitatii a fost de acord cu protocolul si speram sa nu mai fie probleme”, ne-a declarat Mircea Mihailescu, vicepresedintele LS Iasi. El a precizat ca cea mai importanta revendicare locala – de a nu se mari taxa de camin – a fost rezolvata. Cuantumul acesteia va ramine in medie 100.000 lei lunar pina la sfirsitul anului 1999. De asemenea, studentii au obtinut si cite o sala de lectura in fiecare camin la care se adauga cite un spatiu unde studentii vor putea primi asistenta medicala de urgenta. „Asistenta medicala de urgenta va fi asigurata de medici rezidenti ce vor fi platiti de studenti – cite 3.000 lei pe luna de student”, a mai precizat Mircea Mihailescu. Continuarea grevei generale, in cazul in care protocolul local va fi semnat, va fi posibila in doua conditii: „Vom ramine in greva generala daca si celelalte centre universitare din tara vor adera la aceasta forma de protest si daca studentii ieseni sint de acord sa continue greva”, a adaugat Mircea Mihailescu. Se pare insa ca entuziasmul studentilor scade. La marsul organizat de LS Iasi ieri dupa-amiaza au participat aproximativ 200 studenti, fata de aproape 600 citi au fost prezenti la mitingul de saptamina trecuta.

Ligile din Politehnica string rindurile

Daca pina acum ligile studentilor politehnisit au mocnit la foc incet, se pare ca saptamina viitoare vor iesi si acestea la rampa. „A avut loc o intilnire a reprezentantilor celor sase ligi cu personalitate juridica din Politehtnica la care s-a discutat posibilitatea intrarii in greva generala. Am intocmit o lista cu revendicari locale pe care o vom discuta zilele acestea cu Mihai Gafitanu, rectorul Universitatii Tehnice xGheorghe Asachix Iasi. Speram sa rezolvam o parte dintre aceste revendicari la negocierile initiale dar sint sanse foarte mici sa rezolvam toate problemele la negocierile premergatoare grevei. De aceea este foarte probabil ca saptamina viitoare studentii politehnisti sa intre in greva generala”, ne-a declarat Daniel Oajdea, presedintele Ligii Studentilor cu Profil Tehnic din cadrul UTI. Printre revendicarile locale se afla: eliminarea chiriei platita de studentii ce locuiesc in Tudor si alte taxe stabilite de Senatul UTI.
Simona RELEAloading...

Adauga un comentariu