Dulciuri

Negresa cu crema de ghimbir

Publicat: 04 apr. 2011

Ingrediente:

Blat:
– 250 g zahar
– 250 g unt
– 4 oua
coaja rasa si zeama de la o portocala
– 300 g faina
– 50 g cacao
– un praf de copt
– 1 lingura rom

Crema:
– 4 oua
– 2 linguri cacao
– 300 g zahar
– 200 g unt
– 10 g amidon alimentar
– 50 g ciocolata rasa
– 1 lingurita ghimbir ras fin
– 1 lingurita esenta de rom

Preparare:

Pentru blat se freaca untul cu zaharul, se adauga romul si galbenusurile, pe rând, amestecând dupa fiecare, coaja rasa si zeama de portocala.
Albusurile se bat spuma tare si se adauga în compozitia de galbenusuri. Se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt, amestecând usor. Compozitia se toarna într-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se pune în cuptorul încalzit în prealabil unde se coace la foc potrivit.
Pentru crema se pun într-o craticioara cu fund dublu ouale, romul, zaharul, amidonul, cacaoa si ghimbirul ras. Se amesteca si când compozitia este omogena se pune la bain-marie la foc potrivit.
Când amestecul se îngroasa se ia crema de pe foc si se mai amesteca 2 – 3 minute în ea, apoi se adauga ciocolata rasa. Se lasa sa se racoreasca putin apoi se pune untul si se mixeaza. Se pune la frigider.
Dupa racire se taie blatul în doua, se umple cu 3/4 din crema, restul de crema punându – se deasupra prajiturii.
Având o crema mai moale prajitura se pastreaza la frigider pâna în momentul servirii.



loading...

Adauga un comentariu