Culinar

Negresă cu gem de prune. Rețeta celui mai bun desert de casă

Publicat: 07 sept. 2022
negresa cu gem de prune
Negresa cu gem de prune este pe placul multora dintre noi, fiind o prăjitură gustoasă, pufoasă și aromată.

Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu o prăjitură savuroasă, ideală este o negresă cu gem de prune. Acest desert este ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, vom obține la final o negresă gustoasă, pufoasă și aromată. Iată rețeta celui mai bun desert de casă.

Negresă cu gem de prune, un desert irezistibil

Negresa este prăjitura preferată a multora dintre noi și poate fi pregătită la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu de casă. Când vine vorba de savuroasa negresă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Dacă adăugăm câteva arome și ingrediente inedite, putem transforma acest desert într-un deliciu irezistibil.

Negresa cu gem de prune este desertul copilăriei, fiind o prăjitură gustoasă și rafinată. Pentru a pregăti acest desert de casă avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginația, iar la final succesul va fi garantat.

Pe lângă savuroasa negresă cu gem de prune, putem pregăti pentru cei dragi un chec pufos și delicios, făcut după rețeta tradițională. De asemenea, la ceas aniversar este ideală și o prăjitură cu blat de biscuiți, rafinată, gustoasă și aromată.

Când vine vorba de desert, rețetele sunt diverse și spectaculoase. Dacă vrem să îi cucerim pe cei de la masă cu o prăjitură irezistibilă, atunci putem opta pentru o negresă cu gem de prune, un adevărat deliciu.

Rețeta celei mai bune prăjituri de casă

Pentru savuroasa negresă cu gem de prune vom avea nevoie de 1 borcan de gem de prune, 4 căni de făină, 200 g de zahăr, 3 căni de apă, 1 cană de ulei, 2 plicuri de praf de copt, 3 linguri de cacao, iar pentru glazură vom folosi 6 linguri de zahăr, 4 linguri de cacao, 2 linguri de ulei și 6 linguri de apă.

Mai întâi pregătim delicioasa glazură pentru acest desert de casă delicios. Aceasta se face foarte ușor și cu câteva ingrediente. Într-un vas punem zahărul și 3 linguri de cacao, amestecăm foarte bine apoi adăugăm apă și ulei. După ce amestecăm foarte bine, punem vasul la foc mic și lăsăm până când glazura capătă o textură fină și cremoasă.

După aceea pregătim blatul pufos pentru delicioasa negresă. Într-un bol se pune făina, apoi praful de copt, 3 linguri de cacao și zahărul. După aceea se adaugă apa și uleiul și se amestecă toate ingredientele până când se omogenizează. Această compoziție se toarnă în tăvi de copt, iar după aceea se adaugă gemul de prune deasupra.

Se dă la cuptor gustoasa negresă timp de 30 de minute, iar când este gata se scoate și se toarnă deasupra glazura de ciocolată. Cu siguranță vom obține o prăjitură delicioasă, pufoasă și aromată.

Dacă vrem să oferim acestui desert un plus de savoare, putem adăuga în compoziție esență de vanilie, esență de rom, miez de nucă sau o lingură de miere. Negresa poate fi făcută și cu stafide, migdale sau cu fructe uscate.

Negresa cu gem de prune este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final vom obține o prăjitură de casă delicioasă și aromată. Acest desert este ușor de făcut, fiind ideal la mesele festive, dar și atunci când vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un deliciu ca în vremea copilăriei.
Adauga un comentariu