
150 g faina
170 g unt
2 oua
150 g ciocolata 52% cacao
3 linguri whisky
200 g zahar brun
1 lingura menta uscata
1/2 lingurita praf de copt
Pentru sos:
40 ml smantana lichida
40 g ciocolata 52% cacao
Mod de preparare:
Ciocolata am rupt-o bucatele, untul l-am taiat cubulete, si impreuna le-am pus la topit pe baie de aburi. Cand s-au topit am dat vasul deoparte si m-am ocupat de aluat.
Intr-un bol am pus ouale si zaharul si am mixat pana acesta s-a topit. Am adaugat whisky-ul si menta, ciocolata topita si la final faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia am pus-o intr-o tava cu diametrul 20×30, tapetata cu hartie de copt. Am dat tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu pentru cca 30 minute.
Intre timp am pregatit si sosul, infierbantand smantana fara a o lasa sa fiarba si apoi adaugand ciocolata taiata cubulete. Am omogenizat bine, am lasat putin sa se racoreasca, apoi am servit.
Negresa cu menta recomandata de Simona.