Dulciuri

Negresa cu menta si whisky

Publicat: 12 mart. 2013

Ingrediente:

150 g faina
170 g unt
2 oua
150 g ciocolata 52% cacao
3 linguri whisky
200 g zahar brun
1 lingura menta uscata
1/2 lingurita praf de copt

Pentru sos:
40 ml smantana lichida
40 g ciocolata 52% cacao

Mod de preparare:

Ciocolata am rupt-o bucatele, untul l-am taiat cubulete, si impreuna le-am pus la topit pe baie de aburi. Cand s-au topit am dat vasul deoparte si m-am ocupat de aluat.
Intr-un bol am pus ouale si zaharul si am mixat pana acesta s-a topit. Am adaugat whisky-ul si menta, ciocolata topita si la final faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia am pus-o intr-o tava cu diametrul 20×30, tapetata cu hartie de copt. Am dat tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu pentru cca 30 minute.
Intre timp am pregatit si sosul, infierbantand smantana fara a o lasa sa fiarba si apoi adaugand ciocolata taiata cubulete. Am omogenizat bine, am lasat putin sa se racoreasca, apoi am servit.

Negresa cu menta recomandata de Simona.



loading...

Adauga un comentariu