Dulciuri

Negresa de post

Publicat: 10 apr. 2013

Ingrediente:

Pentru blat:
2 cani faina (am folosit cana de 250 gr)
100 gr zahar
3 linguri cacao
100 gr nuca macinata
2 lingurite praf de copt
1 cana si jumatate de apa plata
1/2 cana de ulei
300 gr gem de caise

Pentru glazura:
2 linguri cacao
3 linguri zahar
1 lingura ulei
jumatate sticluta esenta de rom

Mod de preparare:

Intr-un castron se amesteca faina cu zaharul, cacaoa, praful de copt si nuca macinata. Se toarna apoi apa  si uleiul, omogenizand bine cu un tel. La sfarsit se incorporeaza dulceata, amestecand bine.
Se toarna compozitia intr-o tava (20/30) tapetata cu hartie de copt, se da la cuptor (incins in prealabil) pana suprafata prajiturii devina ferma la atingere si trece testul cu betisorul. Dupa ce se scoate din cuptor, se scoate si din tava si se lasa la racit.

Glazura:
Se pun ingredientele intr-un ibric, se pun pe foc si se fierb cca 2-3 min. Se lasa putin la racit apoi se toarna peste prajitura .Se taie dupa dorinta. Am decorat cu fructe de padure pe care le-am decongelat.

Negresa de post recomandata de Dia.



loading...

Adauga un comentariu