Patronul de la Diamond Ballroom, un cunoscut restaurant din Iași, trebuie să „doneze” profitul de la o nuntă, după ce a fost verificat de autorități – FOTO
Iată o rețetă delicioasă de negresă de post.
Se amesteca toate ingredientele bine. Se unge o tavă cu ulei şi se tapetează apoi cu făină. Se toarnă compoziţia în tavă şi se coace negresa la cuptor ( încălzit în prealabil) la foc potrivit 25 de minute. Nu se deschide cuptorul în primele 15 minute pentru că nu mai creşte blatul. Se încearcă cu o scobitoare dacă prăjitura este coaptă. Se înfige scobitoarea în blat şi dacă iese curată, înseamnă că negresa este făcută. Se scoate din cuptor şi se lasă la răcit.
Se pun într-o crăticioara toate ingredientele şi se fierb câteva minute până se îngroaşă compoziţia. Trebuie să aibă consistenţa unei smântâni. Glazura se toarnă apoi caldă şi se întinde cu o lingură peste blatul scos din cuptor şi răcit.