Eveniment

Neil Armstrong – ultima calatorie spre stele

Publicat: 27 aug. 2012

Astronautul american cunoscut drept primul om care a mers pe Luna, a murit la varsta de 82 de ani din cauza unor complicatii dupa o operatie pe cord.

“Spatiul. Ultima frontiera…” Pentru echipajul navetei Apollo 11, Cosmosul a reprezentat o adevarata provocare, din el facand parte astronautii Neil Armstrong si Buzz Aldrin, primii oameni care au pasit pe Luna, pe 20 iulie 1969.

O zi epocala, intrata in istorie si la care se face adesea referire prin sintagma: “Un pas mic pentru om, un pas mare pentru omenire”, cuvinte rostite de Armstrong cand a facut primul sau pas pe taramul selenar.

“Cu durere in suflet, va anuntam ca Neil Armstrong a trecut in nefiinta, din cauza unor complicatii aparute in urma operatiei cardiovasculare”, se anunta intr-un comunicat remis de familia cosmonautului. "Neil a fost un sot, un tata, un bunic, un frate si un prieten iubitor. Neil Armstrong a fost, insa, si un erou american, care credea ca si-a facut doar datoria. Si-a servit tara cu mandrie, ca pilot al marinei militare, pilot de incercare si astronaut. A avut o cariera de succes si in locul sau natal, din Ohio, unde a fost un apreciat afacerist si profesor si a devenit un lider al comunitatii din Cincinnati. De-a lungul vietii sale, a pledat mereu pentru aviatie si explorarea spatiului cosmic si niciodata nu si-a pierdut copilareasca curiozitate de-a le urma. Si, in ciuda faptului ca lui Neil ii placea sa fie un om retras, intotdeauna le-a multumit tuturor acelora care i-au transmis ganduri bune, de peste tot din lume si indiferent de ocazie. Deplangem pierderea unui om de exceptie, dar trebuie sa celebram, totodata, viata lui incredibila si speram ca aceasta sa fie intotdeauna un exemplu pentru tinerii de peste tot din lume ca sa depuna toate eforturile pentru a-si indeplini visele, sa-si doreasca sa exploreze si sa-si depaseasca limitele si sa se dedice altruist unei cauze mai mari decat ei insisi. Pentru aceia care se intreaba ce-ar putea face pentru a-l onora pe Neil, avem o singura rugaminte. Onorati-l fiind un bun exemplu, fiind cei mai buni, dar si cei mai modesti, iar data viitoare cand va veti plimba si va fi o seara senina, iar luna va va zambi, ganditi-va la Neil Armstrong si faceti-i cu ochiul“, se incheie comunicatul.loading...

Adauga un comentariu