National

Nelu „Apendicită” Tătaru a anunțat că va fi realizată o anchetă la Spitalul Municipal Timişoara după ce 11 bebeluși au fost infectați cu COVID-19

Publicat: 06 apr. 2020

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a solicitat Direcției de Sănătate Publică Timiș să demareze de urgență o verificare la Spitalul Municipal Timişoara, cu privire la cazurile de nou născuți depistați pozitiv la COVID 19, transmite Grupul de Comunicare Strategică. Din primele informații , la Spitalul Municipal au fost recoltate probe de la 49 de mame și tot atâția nou născuți în data de 01 aprilie 2020. Testele au fost lucrate în 5 și 6 aprilie 2020. Rezultatele testelor arată un număr de 10 nou născuți pozitiv la COVID-19. „Menționăm că testele mamelor acestor nou născuți sunt negative”, precizează GCS.

Un număr de 9 mame împreună cu nou născuții lor au fost externate deja, in perioada 2- 4 aprilie 2020, în unitatea sanitară fiind în continuare internată o singură mamă. Ministrul Tătaru a solicitat demararea de urgență a anchetelor epidemiologice, izolarea la domiciliu a persoanelor externate și retestarea tuturor persoanelor.
Adauga un comentariu