Actualitate

Nelu „Apendicită” Tătaru, declaraţii la Spitalul din Arad: „O tânără din Sicilia ne tratează pe noi!”

Publicat: 01 apr. 2020

Ministrul Sănătății Nelu „Apendicită” Tătaru a fost impresionat de un rezident din Italia.

„Avem un personal cu un moral relativ scăzut. Dar am fost impresionat aici – cel puțin la corturi – să văd o tânără rezidentă din Sicilia, care ne tratează pe noi”, a spus ministrul Sănătății, Nelu „Apendicită” Tătaru, miercuri, 1 aprilie 2020, de la Spitalul din Arad.

„Cred că și acesta este un motiv pentru care medicii noștri ar trebui să înțeleagă că este un moment în care trebuie să fim împreună toți”, a adăugat acesta.

Totodată, actualul ministru a declarat că focarul de la Spitalul de Arad s-a declanșat din cauza unei neglijențe.

Neglijență? Cadrele medicale nu au avut echipamentele de protecție necesare și esențiale în astfel de cazuri. Lipsa materialelor de protecție primordiale din unitățile sanitare au condus la focarele din spitalele românești și demisia a sute de cadre medicale, prestând servicii tineri rezidenți din Sicilia.

 
Comentarii
  • De ce oare nu se întâmplă ,,accidente” din neglijență în care să fie implicați factorii decizionali: manageri,directori medicali,miniștri și toți cei care trebuiau să asigure materiale de protecție ,,fraierilor” care au fost obligați să intre în contact cu pacienții fără vreo măsură de protecție.Ar trebui să se sesizeze parchetele și să cerceteze în stare de arest acești inconștienți sau să-i pună pe ei în prima linie fără materiale de protecție.

Adauga un comentariu