Actualitate

Nelu Iordache a fost lăsat liber! Audierile, care au durat mai multe ore, au vizat un dosar din 2017

Publicat: 21 iul. 2021

Omul de afaceri Nelu Iordache a fost audiat miercuri mai multe ore la DNA, într-un nou dosar, la ieşire el negând că ar fi dat mită. El a confirmat că a fost ridicat de procurori de din avion.

Nelu Iordache a precizat după mai multe ore de audieri la DNA că este vorba despre un dosar din 2017. El a negat că ar fi dat mită sau că ar fi făcut vreun denunţ.

Iordache a refuzat să precizeze dacă a fost plasat sub control judiciar.

Iordache se afla într-un avion aparţinând companiei Ryanair, care urma să decoleze la ora 09.45 de pe aeroportul Otopeni cu destinaţia Roma, Italia.

Căpitanul aeronavei a oprit zborul la cererea autorităţilor, anunţând că acesta are ”o problemă” cu actele.

Potrivit sursei citate, omul de afaceri este acuzat de trafic de influenţă şi dare de mită.

Nelu Iordache a fost condamnat la închisoare cu executare

În urmă cu mai mulţi ani, Nelu Iordache supranumit ” regele asfaltului ” a fost anchetat într-un dosar ce viza mai multe infracţiuni de corupţie şi spălare de bani. Prejudiciul estimat se ridică la 6 milioane de euro. Altfel, Iordache a fost condamnat în luna martie la 12 ani și 6 luni de închisoare pentru evaziune fiscală şi delapidare într-un dosar în care este acuzat de DNA că a înregistrat în contabilitatea unei firme (fostă companie de transport aerian Blue Air) achiziţii fictive de materiale publicitare, prejudiciind statul român cu 2 milioane euro

Adauga un comentariu