National

Nelu Tătaru, despre obligativitatea vaccinării copiilor: „Părinţii ar putea fi decăzuţi din drepturi”

Publicat: 14 apr. 2021
nelu tataru este nervos la o conferinta de presa
Nelu Tataru, a vorbit în cadrul unui interviu la un post de televiziune despre obligativitatea vaccinării copiilor

Nelu Tătaru, a vorbit în cadrul unui interviu la un post de televiziune despre obligativitatea vaccinării copiilor. Acesta a spus că în condițiile în care obligativitatea rămâne în lege, vor apărea și anumite contravenții.

Potrivit vechii lei a vaccinării, cea mai mare amendă este de 10.000 de lei.

Nelu Tătaru, despre obligativitatea vaccinării copiilor

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, a vorbit la Antena 3 despre obligativitatea vaccinării copiilor.

Întrebat ce se întâmplă dacă un părinte trece de toate etapele de consiliere și refuză vaccinarea copilului, fostul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, a precizat că în măsura în care rămâne obligativitatea în lege vor apărea și anumite contravenții, cea mai mare amendă fiind de 10.000 de lei, potrivit legii vechi a vaccinării.

„În acest moment se discută inclusiv la nivelul consilierii dacă nu acceptă acea consiliere. Legea a fost întoarsă la comisie și vom stabili și acest aspect (n.r amenda)”, a declarat Nelu Tătaru, potrivit Antena3.

Prin declarațiile sale, Nelu Tataru a dat de înțeles că părintele ar putea fi decăzut din drepturi dacă refuză să își vaccineze copilul și plătește amenda.

„În acest moment discutăm la nivelul specialiștilor de la sănătate publică evaluarea și contextul vaccinării acestui copil, care sunt condițiile strice și care ar trebui să fie partea din lege în care ar trebui să găsească un tutore din sistemul juridic care să poată accepta vaccinarea. În condițiile în care nu există acest drept copilul vă fi preluat de altcineva”, a explicat Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătăţii.

Nelu Tătaru, despre tragedia de la Victor Babeș

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, a făcut o serie de declarații referitoare la acest incident de la spitatlul Victor Babeș.

„După cum știți, în perioada anului trecut noi făceam transferuri de pacienți din București de la ATI în spitale din întreaga țară. Acum vorbim de un timp de un an de zile de pandemie, cred că soluția ar fi găsirea locurilor în spitale și transferul acestor pacienți către alte unități de Terapie Intensivă.

Cu aceste unități mobile de Terapie Intensivă, am avut și am efectuat situațiile de urgență. Și în timpul pandemiei anul trecut au necesitat reparații din cauza unor defecțiuni. Orice amplasare a acestor unități mobile de ATI într-o anumită locație trebuie să beneficieze de o anumită evaluare. DSU e cel care are în custodie aceste unități mobile de ATI. Experții care sunt abilitați în a repara sau evalua starea acestor unități mobile”, a declarat Nelu Tătaru la România Tv.

Fostul ministru Tătaru spune că toate problemele de acest gen trebuie raportate la DSP.

„Trebuie să știe aceste incidente. După evaluare, după reparație, este o perioadă de probă pentru aceste unități mobile”.

Nelu Tătaru acuză că unii s-au „urcat politic“ pe pandemie

Fostul ministru al Sănătății, a făcut în luna februarie o serie de acuzații grave celor care s-au „urcat politic“ pe pandemie. El a atras atenția că după data de 15 mai, când a început prima etapă de relaxare a restricțiilor, au fost o serie de implicări politice în gestionarea pandemieie de coronavirus.

Fostul ministru a vorbit indirect și despre activitatea actualulu ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, și despre implicarea acestuia în campania de vaccinare.

„Eu am fost în mijlocul acestei pandemii. În 15 mai, care a însemnat primele măsuri de relaxare, au fost și primele implicări politice. Era un trio format la acel moment, în care nu recunoșteau acea pandemie, nu recunoșteau niște măsuri, «i-am ținut în casă». Până a venit valul de vară, cu toamna și atunci s-au ascuns. Destul de mulți dintre ei erau din PSD. Cineva s-a urcat politic pe o pandemie, acum plătim acel preț, că vrem, că nu vrem. Dar haideți să facem în momentul ăsta ce trebuie făcut”, a declarat Nelu Tătaru.

Comentarii
  • sa o vaccinezi pe mata si sa o decazi din drepturi , bagav as pl in gat de plosniti ,burti de kkt corupte , sa va futa buba neagra care trageti sfori pupincuristi europeni , ultimii din europa la boschetaraie si primii la coruptie

  • Cine esti tu ma KGB istule doctor de mucava sluga OMS ului sa ma obligi tu pe mine sa mi vaccinez copilul. Ce eficienta are vaccinul? Acopera noile tulpini? Cine raspunde de efectele secundare posibile iti asumi tu reponsabilitatea? Ce efecte are pe termen lung tipul asta de vaccin neomologat? STII RASPUNSURILE LA INTREBARILE ASTEA? Javra ordinara. Si daca faci vaccinul ce tot trebuie sa te feresti tot TREBUIE CU ORICE CHIP SA VII IN CONTACT CU VIERUSUL pentru ca defapt nu stii daca ai anticorpi daca nu e o alta tulpina si poti face boala. Sa te vaccinezi tu n creier JIGODIE ORDINARA

  • Tătaru le, du-te la tine la Husi, pregătește-te sa răspunzi pentru abuzurile și prostiile pe care le-ai făcut! Și nu uita să-ți bagi în bagaj și sacii de plastic pentru morți, mai panarama!!

  • Lasati-ne copii in pace ,cine sunteti voi sa ne decadeti din drepturile parintesti? Ne crestti voi copii ???Voi care abia sunteti in stare sa dati alocatia lunara???RUSINE SA VA FIE SUFLETE VANDUTE CE SUNTETI !

Adauga un comentariu