Actualitate

Nelu Tătaru, mesaj adresat antivacciniștilor: „Practic, noi salvam în timp ce alții îndemnau la nesupunere, la necunoaștere”

Publicat: 25 oct. 2021
Nelu Tătaru îmbrăcat în costum
Nelu Tătaru

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, la Realitatea Plus, că România a ajuns într-o situația dramatică din cauza valului de negaționism care a sabotat lupta medicilor pentru a preveni și combate pandemia, împotriva căruia autoritățile n-au știut să ia cele mai bune măsuri.

„Cred că, de aproape 2 ani, colegii mei medici încearcă salvarea acestei națiuni, chiar dacă după aproape fiecare etapă de relaxări am avut parte de o zădărnicire a eforturilor noastre, iar în ultimele 2 valuri, cel puțin, am ajuns să tratăm ultima verigă a pandemiei, cea spitalicească. Practic, noi salvam în timp ce alții îndemnau la nesupunere, la necunoaștere.

Să ne amintim că anul trecut, la finalul primului val, am avut 3 săptămâni de relaxare fără nicio legislație și 5.000 de oameni au plecat acasă, îndemnați și chiar instigați de acele grupuri de negaționiști care le spuneau că virusul nu există, că masca nu ajută. Câți dintre acei oameni au plătit cu viața pentru că au crezut fără se se informeze, fără să ceară părerea medicilor?! Pentru că în tot acest timp ne-am confruntat nu numai cu această revoltă antivaccin, ci și antisistem medical”, a afirmat Nelu Tătaru la Realitatea Plus.

Pe de altă parte, fostul ministru al Sănătății a remarcat faptul că nu poate fi aruncată întreaga responsabilitate pentru situația dramatică în care a ajuns România în valul 4 doar în seama negaționiștilor.

„Dacă ne uităm în alte state unde vaccinarea a reușit, dacă ne uităm în Portugalia, cu o rată de vaccinare de 98%, vedem că atât clasa politică, cât și corpul medical, au mers mână în mână”, a afirmat Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru, despre situația epidemiologică din România: „Se luptă pe toate fronturile, cu toate resursele”

Fostul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, consilier al premierului Florin Cîţu, afirmă, luni seară, 18 octombrie 2021, că România este pe primul loc în lume la numărul de decese provocate de coronavirus pentru că majoritatea populaţiei refuză singurul glonţ pe care îl avem.

”2.347 persoane au murit în ultimele 7 zile. Oboseala şi apăsarea acestui plin val 4 par să ne spulbere şi ultima fărâmă de energie. Se luptă pe toate fronturile, cu toate resursele, cu toată bunăvoinţa”, a scris, luni seară, pe Facebook, Nelu Tătaru.

Fostul ministru al Sănătăţii afirmă că ne aflăm într-o situaţie extrem de grea, pentru că numărul pacienţilor care au nevoie de îngrijiri medicale este mai mare decât capacitatea de tratare a spitalelor.

”Nu mai suntem goi în faţa bolii, aşa cum eram la începutul anului 2020. Ştim care sunt riscurile… Şi, totuşi, suntem pe primul loc în Europa şi în LUME la numărul de decese…pentru că majoritatea populaţiei refuză singurul glonţ pe care îl avem astăzi în faţa acestui inamic. De ce”, a mai scris consilierul premierului.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, luni, peste 11.500 de cazuri noi de COVID-19 şi 299 de decese raportate.

Comentarii
Adauga un comentariu