National

Nelu Tătaru, noi declaraţii: „Se va întruni Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”

Publicat: 13 aug. 2020
Ministrul Sănătății vorbește despre recoltarea de plasmă: ”Nu este un act medical banal. Impune nişte teste suplimentare”
Ministrul Sănătății vorbește despre recoltarea de plasmă: ”Nu este un act medical banal. Impune nişte teste suplimentare”

Nelu Tătaru a făcut noi declaraţii . Ministrul Sănătăţi a precizat că înaintea şedinţei Executivului de vineri va fi şi o întrunire a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU). Potrivit acestuia trebuie dată o hotărâre de Guvern pentru prelungirea stării de alertă.

Nelu Tătaru, noi declaraţii: „Se va întruni Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”

„Înaintea şedinţei de Guvern, fiindcă la şedinţa de Guvern va trebui să dăm şi o hotărâre de Guvern în sensul prelungirii stării de alertă, dacă ea este luată în calcul de CNSU şi domnul premier Ludovic Orban”, a afirmat Nelu Tătaru, joi la Academia Română.

În data de 15 iulie, Guverul a hotărât prelungirea stării de alertă. Anunţul a fost făcut după ce reprezentanţii Executivului anunţaseră că nu vor fi noi restricţii, dar nici noi măsuri de relaxare

Astfel, rămâne obligatorie purtarea măştii în spaţiile închise, magazine, mijloace de transport în comun şi la locul de muncă, dar se menţin şi restricţiile privind restaurantele în spaţii închise, organizarea de mitinguri şi unele evenimente.

Nelu Tătaru: ”Sunt niște reguli pe care o parte dintre noi am uitat să le mai respectăm sau nu vrem să știm că există”

Nelu Tătaru se va întruni Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă înaintea şedinţei de Guvern. Acum două zile acesta s-a arăt revoltat de faptul că unele persoane nu respecta normele în vigoare.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a arătat că nu s-a procedat în concordanță cu normele legale în cazul ambulanțierului din Vaslui care și-a luat fiica de la mare. Acolo, tânăra își serba majoratul, fără să anunțe că se mai află și alți adolescenți posibil infectați cu noul coronavirus.

Tătaru critică dur acțiunea ambulanțierului. El este de părere că unele persoane au uitat sau nu vor să respecte aceste reguli de distanțare socială, menite să ne protejeze de infecția cu noul coronavirus.

„Plecând de la acei de tineri, care au sărbătorit un majorat și apoi au plecat la mare, deși unul dintre copii se testase, odată cu aflarea primului rezultat s-a mers pe recuperarea acelor copii de la mare, testarea lor și am putut vedea că am avut 10 copii infectați, internarea lor în spital și pentru ceilalți izolarea la domiciliu.

A început o anchetă care s-a extins, după cum am putut vedea, unul dintre copii era și fiul managerului de la Spitalul Județean care este într-o stare medie severă și a fost transferat la București. Sunt niște reguli pe care o parte dintre noi am uitat să le mai respectăm sau nu vrem să știm că există.

Explicațiile au fost evazive, de aceea am cerut Corpului de Control să facă o anchetă. Nu este nici normal, nici legal și nici într-un context epidemiologic să facem toate aceste nereguli, mai ales de la un personal medical”, spune Nelu Tătaru.

Tătaru arată cine vor fi beneficiarii vaccinului anti-COVID-19

Fiindcă un vaccin anti-COVID-19 ar putea să fi gata în prima jumătate a anului viitor, iar în a doua jumătate a anului acesta să fie disponibil pentru populație, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, clarifică situația . România se află pe listă de așteptare cu 10 milioane de doze pentru a acoperi „măcar jumătate din populație, cu referire specială pentru tot ce înseamnă vârstele extreme, personal medical direct implicat și pentru tot ce înseamnă comorbidități și patologii conexe în cadrul infecției cu coronavirus”.

Adauga un comentariu