Coronavirus

Nelu Tătaru, prognoză despre cazurile de COVID-19

Publicat: 13 aug. 2020
Nelu Tătaru despre cazurile de COVID-19
Nelu Tătaru despre cazurile de COVID-19

Nelu Tătaru a vorbit despre prognoza de 2.800 cazuri/zi de infectări cu COVID-19 lansată de INSP. Ministrul Sănătăţii a spus că în cazul în care românii continua să ignore regulile, cu privire la răspândirea virusului, atunci o să se poată vorbi, în curând, despre mult mai multe cazuri de infectări.

Nelu Tătaru despre cazurile de COVID-19

Nelu Tătaru a ţinut să sublinieze faptul că romanii nu sunt încă conştienţi de gravitatea situaţiei. El apelează la bunul simţ al populaţiei şi spera ca fiecare cetăţean să se protejeze pentru a nu ajunge la spital.

„Previziuni pot fi multe, în contextul în care nimeni din țara asta n-o să respectăm niște reguli și nu vom încetini acea transmitere comunitară, putem ajunge și la mai multe cazuri.

Eu sper că toți am înțeles ce înseamnă acest moment, sper că toți am înțeles că a fost și o perioadă în care a fost rătăcirea unora dintre noi, care am bagatelizat tot ce a însemnat această pandemie. Haideți să fim serioși, cred că în acest moment fiecare dintre noi avem pe cineva cunoscut care trece prin boală și puțini dintre noi care îi avem pe cei care au decedat”, a spus Nelu Tătaru, într-o discuție cu jurnaliștii.

„Pandemia nu se tranșează în spital”

Ministrul Sănătăţii a pus accentul pe faptul că lipsa de îngrijorare a românilor și faptul că mulți nu se protejează duce la o serie de evenimente negative.

Răspândirea virusului va fi din ce în ce mai mare şi odată cu ea o să crească și umărul pacienților care ajung în spitale, ducând la un colaps al sistemului medical.

„Pandemia nu se tranșează în spital. Atâta timp cât vom avea cazuri, acest corp medical va deveni colmatat la un moment dat, cât nu se respectă niște reguli, cât vom avea o transmitere accentuată în comunitate, noi ca și corp medical nu vom putea să gestionăm ce ne vine în unitățile spitalicești. Avem și noi o limită. Cred că măsurile ar trebui să fie respectate”, a mai spus ministrul.

Nelu Tătaru, noi declaraţii: „Se va întruni Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”

Nelu Tătaru a făcut noi declaraţii cu privire la starea de urgenta in care ne aflam din cauza COVID-19 . Ministrul Sănătăţi a precizat că înaintea şedinţei Executivului de vineri va fi şi o întrunire a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU). Potrivit acestuia trebuie dată o hotărâre de Guvern pentru prelungirea stării de alertă.

„Înaintea şedinţei de Guvern, fiindcă la şedinţa de Guvern va trebui să dăm şi o hotărâre de Guvern în sensul prelungirii stării de alertă, dacă ea este luată în calcul de CNSU şi domnul premier Ludovic Orban”, a afirmat Nelu Tătaru, joi la Academia Română.

În data de 15 iulie, Guverul a hotărât prelungirea stării de alertă. Anunţul a fost făcut după ce reprezentanţii Executivului anunţaseră că nu vor fi noi restricţii, dar nici noi măsuri de relaxare

Astfel, rămâne obligatorie purtarea măştii în spaţiile închise, magazine, mijloace de transport în comun şi la locul de muncă, dar se menţin şi restricţiile privind restaurantele în spaţii închise, organizarea de mitinguri şi unele evenimente.

Adauga un comentariu