Actualitate

Nenorocire mare printre viitorii preoti din Iasi! Salamul si cascavalul de la cantina au iscat un scandal monstru! Mai multi tineri au ajuns de urgenta la spital

Publicat: 24 sept. 2018
1

@ Mai multi studenti din Iasi au ajuns de urgenta la spital dupa ce au mancat toti din aceste alimente @ Medicii sunt in alerta @ In ce stare sunt acestia si cat vor mai ramane internati @ A fost demarata o ancheta pentru a fi depistat focarul de toxiinfectie alimentara @ Totul s-a intamplat dupa ce au consumat alimente de la cantina @ Medicii spun ca este posibil ca numarul pacientilor sa creasca in urmatoarea perioada

In cursul zilei de ieri, mai multi studenti de la Institutul Teologic RomanoCatolic "Sfântul Iosif" din Iasi au ajuns pe mainile medicilor de la Spitalul de Boli Infectioase "Sf. Parascheva", prezentand simptome specifice toxiinfectiei alimentare.

Din informatiile care au aparut pana la inchiderea editiei, se pare ca cei 14 studenti care au fost internati la unitatea medicala ieseana au consumat alimente de la cantina Institutului Teologic Romano-Catolic.

"In cursul zilei de ieri, la Spitalul de Boli Infectioase «Sf. Parascheva» din Iasi au ajuns 14 studenti de la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iasi. Din informatiile pe care le avem, se pare ca acesti studenti au consumat impreuna alimente la cantina, prezentand simptome specifice toxiinfectiilor alimentare. Din cate am aflat, acestia au consumat salam, cas si alte alimente. Toti cei 14 studenti sunt internati, dar nu vorbim despre cazuri grave. In momentul in care au ajuns la spital, cei 14 tineri prezentau varsaturi, diaree si dureri abdominale", precizeaza prof. dr. Carmen Dorobat, manager al Spitalului de Boli Infectioase "Sf. Parascheva" din Iasi.

Citeste si: Ce au facut acesti doctori din Iasi va ramane in istoria transplantului! Cand a iesit din sala de operatie, pacientul a aflat ca are patru rinichi. Iata explicatia medicilor

Deja a fost demarata o ancheta

Dupa ce studentii de la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iasi au ajuns pe mainile medicilor cu toxiinfectie alimentara, reprezentantii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Iasi au demarat deja o ancheta epidemiologica pentru a identifica sursa imbolnavirii. Astfel, o echipa s-a deplasat la cantina unitatii pentru a recolta probe din alimentele consumate care ii vor ajuta sa identifice cauzele imbolnavirii.

"Am aflat despre aceasta situatie si o echipa a fost trimisa la fata locului pentru a lua probe alimentare, pentru a afla despre ce este vorba. Astfel, in urma anchetei care se desfasoara, vom afla cu exactitate cauza imbolnavirii celor 14 studenti ieseni", precizeaza dr. Liviu Stafie, director executiv al DSP Iasi.

Citeste si: Acest viciu a facut peste 3 milioane de victime in doar un an de zile

Conducerea Institutului Teologic asteapta rezultatele anchetei

Reprezentantii Institutului Teologic Romano-Catolic din Iasi au aflat despre aceasta situatie si asteapta si ei rezultatele testelor care vor fi efectuate de catre DSP. Astfel, urmeaza ca ancheta care este in curs de desfasurare sa stabileasca care este focarul de toxiinfectie alimentara.

"Din informatiile pe care le avem, cei 14 studenti care au ajuns la Spitalul de Boli Infectioase au mancat de la cantina. Totodata, ne-am interesat despre starea lor de sanatate si am aflat ca prezinta forme usoare de toxiinfectie alimentara. Din ce am aflat de la medici, se pare ca in cursul zilei de marti vor fi externati. Cei de la DSP au venit la cantina si au luat probe si vom vedea ce mancare a provocat imbolnavirea studentilor", precizeaza parintele Cornel Cadar, purtator de cuvânt al Episcopiei Romano-Catolice din Iasi.

Totodata, de precizat este faptul ca toxiinfectia alimentara de care sufera studentii ar proveni de la alimentele pe care le-au consumat in cursul diminetii de luni, la mic dejun.

Comentarii
Adauga un comentariu