Eveniment-Social

Neplata accizelor, cea mai importanta infractiune intilnita de Garda Financiara

Publicat: 09 iul. 1999

Peste 22,284 miliarde de lei au fost sustrase de la plata impozitelor si taxelor numai pe primul semestru al anului, releva evidentele Garzii Financiare, evidente rezultate in urma contralelor efectuate in acest an. La acestea se adauga majorarile pentru intirziere.
Activitatea Garzii Financiare pana la sfarsitul primului trimestru s-a concretizat in 1624 de controale efectuate la agentii economici, rezultand 1730 de acte de control. Din 1.568 de agenti verificati, 11 sunt societati comerciale cu capital integral de stat, iar 6 sunt societati mixte, in doua cazuri fiind vorba de asociere romano-straina si in 4 asociere de tip stat-privat.
Sumele datorate pentru plata accizelor detin primul loc in top, cu un cuantum de 9,856 miliarde de lei, fiind urmate de majorarile aferente (5,58 miliarde de lei).
Valoarea totala a marfurilor confiscate in aceasta perioada se ridica la 2,73 miliarde de lei, din care au fost valorificate pana acum doar 571,42 de milioane de lei. Au fost aplicate 1.552 de amenzi contraventionale totalizand 2,3 miliarde de lei, din care au fost efectiv incasate 2,278 miliarde de lei pana la sfarsitul semestrului.
Alec Danilaloading...

Adauga un comentariu