National

Nepotisme duse la extrem la ISU Dolj. Mărturia unui fost pompier, referitoare la cei 101 angajaţi care sunt rude: „La intervenţie merg proştii”

Publicat: 15 ian. 2020

Marţi, 14 ianuarie 2020, ISU Dolj a fost înştiinţată că va primi Corpul de Control. Ministrul de Interne Marcel Vela, a declarat că se vor întreprinde acţiuni de verificare a modului în care s-au recrutat comandanţii de la ISU Dolj. Un fost membru al echipajului de Pompieri a declarat cum copiii, fraţii, verii sau nepoţii sunt angajaţi în cadrul instituţiei. Acesta mai povesteşte cum s-au derulat şi restructurările din anul 2011 la Craiova.

Claudiu Ciucă este fost subofiţer în cadrul ISU Dolj în perioada anilor 2006 – 2011.

„Eu am dat concurs, am luat şi am intrat în sistem. Nu a fost bine, că nu aveam pile şi s-a văzut în 2011 când s-au făcut restructurările. M-au dat afară fără să am cea mai mică abatere”, povesteşte după 9 ani fostul pompier Ciucă.

„La intervenţie merg proştii”

„Noi am fost 36 de comandanţi de echipaj. Toţi am avut aceeaşi problemă. Adică, eu am fost subofiţer care, în aprecierea de serviciu, atunci, în 2011, când trebuia să ne dea afară, mi s-a spus că subofiţerul prezintă deficienţe în conducerea operaţiunilor de intervenţie şi întocmirea proceselor verbale de după intervenţie. Toţi cei 36 de comandanţi de echipaj am avut aceeaşi problemă.

Niciunul n-a avut altceva. Toţi cu punct şi cu virgulă, toţi am fost copy-paste…Sunt foarte mulţi piloşi. Sunt copii, foarte mulţi fini, nepoţi, veri… Colonelul Florea… şi inspectorul şef are copilul. L-a avut la Bucureşti, din ce ţin eu minte, s-a transferat la Craiova. Are o grămadă de fini. Colonelul Mariş are copilul. Colonelul Stănăşel a avut copiii, şi-a dat demisia.

Şi pe la Băileşti câţi sunt… comandanţi de echipaje, comandantul Detaşamentului… Numai piloşi. Când eram în timpul acela, în 2011, erau oameni care după şase ani, atunci când am plecat eu, nu aveau nici măcar o intervenţie la incendiu sau la un accident, la o salvare.

Nu aveau pentru că erau piloşi care erau puşi să stea mai deoparte, să nu aibă nicio problemă pentru că nu se descurcau, nu aveau condiţie. Ziceau..vin’ la tata, te angajează tata la pompieri, îţi dă salariu, nu trebuie să mergi tu la intervenţie, la intervenţie merg proştii că ei se bagă în faţă şi n-au nicio problemă… Aşa e sistemul, merge pe pile!”, a povestit Claudiu Ciucă, fost subofiţer la ISU Dolj.

El a ţinut să mai adauge faptul că persoanelor nu vorbesc despre această situaţie deoarece le este ruşine sau frică. Iar faptul că nu ai un sistem relaţional în spate te poate da afară de la locul de muncă.loading...

Adauga un comentariu