News Flash:

Nereguli la finantarea fermelor

29 Aprilie 2010
1748 Vizualizari | 0 Comentarii
• Modificarile legislative au dus la aparitia unor nereguli care impiedica posibilii beneficiari sa primeasca fondurile pentru fermele de semi-subzistenta • In cele mai multe cazuri, terenurile inregistrate la Registrul Agricol nu coincid cu terenurile din Registrul Fermelor

Modificarile legislative au dus la aparitia unor nereguli, care impiedica posibilii beneficiari sa primeasca fondurile pentru fermele de semi-subzistenta. Astfel, in cele mai multe cazuri, terenurile inregistrate la Registrul Agricol nu coincid cu terenurile din Registrul Fermelor, iar persoanele in cauza se afla in imposibilitatea de a depune proiectul si de a fi selectat pentru finantarea fermelor. Mai mult, terenul regasit in Registrul Agricol nu este intotdeauna corect declarat. Reprezentantii Camerei Agricole Judetene Iasi sustin ca la Registrul Agricol terenurile sunt inregistrate in functie de ceea ce au in arenda beneficiarii sau in proprietate privata. "La Registrul Agricol, oamenii declara terenurile pe care au titluri de proprietate, dar si terenurile in ansamblu pe care se afla portiunile date in arenda cetateanului", sustine directorul coordonator al Camerei Agricole Judetene Iasi (CAJ), Hlihor Mihai. Astfel, persoanele care se confrunta cu probleme de inregistrare a terenurilor si acestea nu corespund in Registrul Agricol, respectiv Registrul Fermelor, trebuie sa se adreseze primariilor locale, care elibereaza documentatia privind Registrul Agricol. "In aceste cazuri, cetatenii trebuie sa mearga la primariile din comune, pentru a li se specifica in mod clar in extrasul din Registrul Agricol ca terenurile luate in arenda difera la suprafata. Trebuie sa modifice pe acel extras terenurile si suprafata pe care o au exact in arenda", completeaza reprezentantul CAJ Iasi. O alta modificare, dar valabila pentru urmatoarea sesiune de depunere, se refera la faptul ca beneficiarii trebuie sa se inregistreze ca persoana fizica autorizata si sa aiba minimum sase luni de activitati specifice. Pentru ca posibilul beneficiar sa se inregistreze ca persoana fizica autorizata trebuie sa se prezinte la Registrul Comertului, unde va achita 300 lei. Fermele de semi-subzistenta sunt cele in care in urma comercializarii produselor rezultate, proprietarul realizeaza un profit care ii asigura existenta minima. Sprijinul nerambursabil pentru fiecare ferma este in valoare de 1.500 euro pe an, timp de 5 ani. Documentatia proiectului de finantare a fermelor de semi-subzistenta contine un certificat de inregistrare de la Oficiul Registrului Comertului, cazier judiciar, cazierul fiscal eliberat de Directia Generala a Finantelor Publice, declaratie pe propria raspundere ca beneficiarul se va inregistra ca persoana fizica autorizata pana la data contractarii si ca in termen de trei ani va finaliza cursurile de formare profesionala in domeniu, planul de afaceri, copie dupa actul de proprietate al terenului si extrase de la Registrul Comertului si cel Agricol.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2578 (s) | 23 queries | Mysql time :0.140881 (s)