Eveniment-Social

Nereguli sanctionate dur de CAS Iasi

Publicat: 23 oct. 2012
1

In timpul ultimelor verificari facute de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Iasi (CJAS), s-au dat mai multe amenzi pentru neregulile gasite sau sesizate de catre asiguratii ieseni. Controalele au fost facute pentru a se vedea daca exista o concordanta intre activitatea raportata de catre furnizorii de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale cu care se afla in relatie contractuala si activitatea efectiva din aceasta perioada.
„Prin controalele operative si tematice, intreprinse de CJAS Iasi, a fost verificata activitatea furnizorilor de servicii, cu care suntem in relatie contractuala. S-au aplicat o serie de sanctiuni contraventionale pentru neregulile descoperite, controalele facandu-se intr-un mod riguros fara a trece cu vederea incalcarea unor clauze contractuale”, a explicat Robert Danca, directorul CJAS Iasi. Controale operative s-au realizat la ambulatoriul de specialitate clinic, CMI Vasile Lisnic fiind amendat cu 2000 de lei, la ambulatoriul de specialitate paraclinic, unde Consim Medica a fost sanctionata cu 3368 lei.  Cea mai aspra masura a fost aplicata in cazul farmaciei Alchemila S.R.L., careia i-a fost imputata suma de 13.000 de lei din cauza unor nereguli la completarea retetelor. Din seria controalelor tematice au fost vizati mai multi furnizori din cadrul asistentei medicale primare si ambulatorului de specialitate clinic. CMI Violeta Toderica din Belcesti a fost sanctionata cu 3000 de lei pentru servicii medicale neefectuate, iar CMI Florentina Matran din Costuleni nu a fost gasita la program, fapt pentru care i-a fost imputata suma de 600 de lei. Prin acest tip de masuri incepe sa se contureze, tot mai clar, realitatea dintre serviciile raportate in documente si cele primite efectiv de iesenii care platesc un pumn de bani pentru asigurarile medicale. „Controalele tematice au vizat si ambulatoriul de specialitate clinic, unde au fost sanctionati sase furnizori pentru nerespectarea clauzelor contractuale”, a completat Robert Danca. CMI Lavinia Popa din Iasi a fost sanctionata cu 13.370 lei.  SC  Centrul de Excelenta SRL- dr. Elena Frasila, SC Dermalux Iasi – dr. Elena Branisteanu si dr. Daniel Branisteanu, fiind amendati cu o suma de peste 20.000 de lei.

Comentarii
  • Domnul director ar trebui sa faca ordine,mai intai in gasca de personal de la servciul relatii cu asiguratii,respectiv cu ocupantul scaunului de la biroul trei.Desi sunt pensionar cu vechime si stagiu de cotizare completa iar pe cuponul de plata a pensiei mi se retine o suma consistenta pentru CASS,in evidente apar ca neasigurat. A trebuit sa fac patru deplasari pentru a mi se recunoaste aceasta calitate . Halal evidenta.Halal grija de om.Halal manegement si functionarasi platiti din banii nostrii.

  • Multi medici din spitale mai ales sefisori cu cabinete private in contract cu CAS duc la rambursare la CAS BILETE DE TRIMITERE CIUPITE DE LA PACIENTII DIN SPITAL.Pe pragul cabinetului praful e de-o schioapa si ei raporteaza zeci de consultatii zilnic 🙂

  • Marele sef de la CAS s-a pus pe treaba. Poate ar trebui lumea sa stie ca decontati o suma medie de *2 lei pe pacient , adica un medic ar cistiga stand cu mana intinsa la coltul spitalului mai mult decit cistiga de la CAS. Cind a venit la conducere a cerut facturile de la furnizori si tare s-a mai minunat directorasul nostru. Numai ca el nu stie ca de acolo platim asistenta medicala, chiria la spatiu, materialele dezinfectante, instrumentarul, ratele la aparatura si multi dintre noi se bucura ca mai au inca un ajutor de la parinti. In plus este omeneste sa gresesti. Cei de la CAS au uitat ca ei exista datorita medicilor si pacientilor si nu invers. Nesimtirea si tupeul arogant al celor din corpul de control, care sunt niste oameni care nu au fost in stare sa prfeseze si sunt de nota 2 la examen , ne fac sa ne fie rusine ca suntem medici care au ajuns sa faca doar scriptologie si ca profesam intr-o asa tara.Suntem doctori care au uitat sa fie doctori tocmai datorita celor de la CAS.

  • Domnule Director, de ce dupa * luni, inca nu eram in evidenta ca sunt pensionara la limita de varsta. Medicul de familie nu-mi putea elibera reteta deoarece nu eram inregistrata la CAS. A trebuit sa ma deplasez personal, sa las adresa de la casa de pensii dar in spatele meu veam presa. Daca nu eram insotita sa stiti ca acele amarate functionare si multe la numar, nu se grabeau sa-mi dea adeverinta ca sunt asigurata. Pe adeverinta figurez pentru *-6 luni. Daca se mai intampla, chiar nu mai iert pe nimeni, dau in judecata si cer daune morale. Nu este normal ca noi pensionarii sa venim sa amintim asa ceva. Incercati prin armata de salariati sa cooperati cu casa de pensii si sa va ofere o situatie lunara. Doar de aceea luati atatia bani, apropae de geaba.

  • intimplator eram la usa unui doctor in timpul controlului si doamnele de la cass iasi dadeau indicatii sa ne punem varza la genunchi daca ne dor,ca noi prostii de la tara nu avem dreptul la medicamente,iar copii nostri nu au dreptul sa-si faca analize gratuite ca doar maninca sanatos ca-s tarani.stati ca putorili in cuibul de pe copou si furati statul si pe noi ca noi va platim
    din pensiiile noastre
    nu stiti decit sa scrieti si atit iesiti printre oameni si vedeti ce saraci sintem si bolnavi

  • in loc de contoale si amenzi e nevoie de comunicare,respect.ar fi corect ca reprezentantul cas sa mearga in teren sa vada cazurile,sa vada ca oameni care au platit o viata cas nu pot beneficia de ingrijiri medicale datorita birocratiei.sa consilieze medicii pt a oferi ingrijiri de calitate.cred ca birocratia tb externalizata.in 2**2 toata lumea are telefon,unii calculator,fax,internet.de ce tb purtati oamenii pe drumuri?de ce amenzi la oameni care ajuta oamenii?

Adauga un comentariu