Actualitate

NESIMTIRE crasa! Cel mai bine platit sef din Primarie nu se mai satura! A facut un gest incredibil

Publicat: 18 aug. 2015

@ De ani de zile, acest bugetar l-a prins pe Dumnezeu de un picior @ Detasat in primarie de la o regie de utilitati, a fost numit direct unul din cei mai importati directori din administratia publica @ Acesta se lauda cu o suma impresionata in conturi @ Chiar daca lunar incaseaza peste 100 milioane de lei vechi, din salariu si diverse venituri de la alte institutii subordonate primariei, directorul nu isi permite sa-si achite macar factura la telefon @ Si uite asa, tot iesenii sunt obligati acum sa mai contribuie din taxele si impozitele lor pentru luxul si traiul de nabab al directorului Cosmin Coman

Este unul dintre oamenii de baza ai lui Gheorghe Nichita in Palatul Roznovanu, pe care l-a adus chiar el de la RAJAC, pe vremea cand era director acolo. Potrivit CV-ului, ultima functie pe care a ocupat-o la RAJAC, in mandatul primarului Nichita, a fost de asistent director general. In cadrul primariei, Cosmin Coman, caci despre el este vorba, a primit pe mana doar functii de conducere, ultima de sef la Directia de Proiecte Europene. Pe langa functia de baza, directorul din primarie s-a abonat de-a lungul timpului la o serie de beneficii. Veniturile totale anulale oficiale ale acestuia se ridica undeva la un miliard de lei vechi. Directorul primariei este de fapt o situatie cu totul aparte, el incasand mai mult decat primarul sau viceprimarii. Practic, Cosmin Coman este cel mai bine platit om din administratia locala. In plus, directorul Coman incaseaza mai mult din remuneratiile primite ca membru in Consiliile de Administratie decat pentru munca prestata la primarie. De 12 ani de zile, Coman tine blocat un post si la ApaVital (fosta RAJAC) si la primarie, desi ar putea foarte bine sa revina la regia de apa si sa lase postul de la Palatul Roznovanu unei persoane mai competente. Probabil ca nu exista in Romania o persoana care sa fie detasata la o alta institutie pentru 12 ani! Ar fi normal ca autoritatile statului sa se autosesizeze si sa-l puna pe Coman sa aleaga in cele din urma intre cele doua functii.

Este de 12 ani aghiotantul lui Gheorghe Nichita

Cosmin Coman s-a aflat anul trecut pe lista de plata a patru firme – Dalkia, Fotbal SA, RATP si EcoPiata. Din pozitia de membru al Consiliului de Supraveghere la Veolia – fosta Dalika, Cosmin Coman a primit anul trecut 26.623 lei. Ca presedinte al Consiliului de Administratie la EcoPiata, acesta si-a rotunjit veniturile cu inca 9.730 de lei, la care se adauga remuneratia de 9.300 de lei, primita tot ca presedinte al CA la Fotbal SA si 8.813 lei, ca presedinte CA al RATP. Astfel, veniturile pe anul 2014 ale sefului din primarie, doar din diverse Consilii de Administratie, cumuleaza 51.772 de lei, mai mult decat salariul propriu-zis. Ca director al Directiei de Proiecte Europene, Cosmin Coman incaseaza anual 47.182 lei, astfel ca, in total, veniturile sale se ridica intr-un singur an la peste 1 miliard de lei vechi.

A supt la cateva tate odata

Controversatul director al municipalitatii, detasat de la RAJAC in 2003, se pare ca a mai incasat de-a lungul timpului bani de la regia de apa, pe care nu i-a declarat. Coman ar mai fi incasat de la ApaVital o leafa de 4.217 lei pe luna, adica circa 1.000 euro. Este chiar si greu de banuit pentru ce a primit Cosmin Coman acei bani, deoarece fostii sai colegi, angajatii SC ApaVital SA, aflata in subordinea Consiliului Judetean, nu l-au mai vazut de ani de zile nici macar pe holuri, daramite intr-un birou.

„Am obtinut venituri de la ApaVital in perioada in care am lucrat acolo. Dupa 2003, cand am incetat sa fiu salariat al Regiei, nu am mai primit niciun salariu. Este drept, dupa 2003 am fost un an sau doi membru in Consiliul de Administratie al ApaVital. N-as putea sa precizez anul, dar nu e prea recent. In rest, nu am incasat alti bani de la ApaVital”, a declarat in 2012 directorul primariei. In ceea ce il priveste pe actualul primar, Mihai Chirica, acesta a incasat anul trecut de la primarie 64.000 de lei, iar primarul suspendat Gheorghe Nichita a incasat aproape 77.000 de lei. Sefii municipalitatii nu au vrut sa cometeze situatia subalternului care are venituri mai mari din remuneratii adiacente decat din salariu. „Nu m-a interesat niciodata care este nivelul veniturilor colegilor mei. Pana la urma l-as plati dublu, de exemplu, pe arhitectul sef Tudor Vericeanu, daca si-ar face treaba, ori din cauza dumnealui orasul risca sa ajunga intr-o situatie de blocaj total”, a declarat primarul interimar Mihai Chirica.

Huzur pe bani publici

Transferat de la RAJAC in primarie, Cosmin Coman a iscat la momentul respectiv un scandal monstru, mai multi angajati ai RAJAC adusi de Nichita in primarie avand probleme cu baza legala a detasarii. Tudor Tudose, trecut si pe la Temo-Service, se afla in aceeasi situatie. Chiar si in ciuda acestor probleme, Cosmin Coman a fost sprijinit de primar pentru un post de secretar de stat in Ministerul Economiei, unde a stat cateva luni in 2009.

Cosmin Coman este unul din craii din primarie, acesta casatorindu-se recent cu o subordonata – Daniela Acatanoaie, din Galati. Avand in vedere ca nu are calitatea de functionar public (fiind detasat de la fosta RAJAC, actuala SC ApaVital SA), Cosmin Coman a scapat de problema incompatibilitatilor, Daniela Acatanoaie ocupand functia de Sef Serviciu Management Proiecte din 2010. Aceasta nu are trecute foarte multe detalii in declaratia de avere, fiind mentionat salariul de 36.000 de lei, darul de nunta de aproape 40.000 de euro, tablouri si bijuterii in valoare de 5.000 de euro, o masina achizitionata in 2013, precum si cele patru terenuri cu care a ramas Cosmin Coman dupa divort. Desi i-a lasat fostei sotii vila, Cosmin Coman se poate lauda ca mai are in jur de 40.000 de lei in conturi, dar si o datorie de 57.000 de euro la Volksbank.

Huzurul pe bani publici pare sa ii priasca directorului primariei, care desi este abia casatorit, nu a uitat sa ii asigure fostei neveste, cu care are si doi copii, un trai linistit. Gabriela Coman a fost plasata de sotul ei intr-o pozitie de economist la Tehnopolis, de unde incaseaza anual venituri de aproximativ 40.000 de lei, la care se mai adauga aproape 50.000 de lei de la Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri, unde lucreaza ca si consultant.

Tupeu incredibil: a facut cerere sa-i plateasca iesenii telefonul

Chiar daca este unul din cei mai bogati angajati din primarie, Cosmin Coman da dovada de un tupeu incredibil. Astfel, desi acesta beneficiaza de un telefon de serviciu, la acel numar de telefon directorul este mai mereu de negasit. Chiar daca nu raspunde la telefon, Cosmin Coman vorbeste destul de mult, iar iesenii sunt acum obligati sa-i plateasca si factura la telefon. In conditiile in care are alocata lunar o suma de 120 de lei pentru convorbiri, acesta a depasit nota de plata in intervalul ianuarie – iulie cu circa 1.000 de lei, care ar trebui platiti din bugetul local. Altfel spus, desi in aceasta perioada a incasat peste 600 de milioane de lei vechi din banii iesenilor, Coman nu a gasit in 7 luni suma, infima pentru el, de 10 milioane de lei vechi, cat sa plateasca depasirea la factura telefonica. Si uite asa, tot iesenii sunt obligati acum sa mai achite din taxele si impozitele lor, inca 10 milioane de lei vechi pentru luxul si traiul de nabab al directorului Cosmin Coman. Acesta nu a fost nici ieri de gasit pentru a oferi un punct de vedere. Vom reveni!

Comentarii
 • La cati nesimtiti sunt in tara asta unul in plus nici nu mai conteaza…….Daca bunul simt ar creste pe marginea drumului, l-ar paste si magarii!( cu scuze pentru regnul animal)

  • DA JIGNIM ANIMALELE DACA II NUMIM ,MAGARI ,PORCI SAU BOI .TARA E CONDUSA DE MAFIOTI CU LEGI FACUTE DE EI PENTRU EI .AU DIVERSE FUNCTII PE ACELAS INTERVAL DE TIMP IAR ALTII STAU SOMERI FARA MIJLOACE DE TRAI .CINE SA-I MAI PUE LA PUNCT SA-I CIOMAGEASCA SA-I IMPUSTE CA PE BIETUL CEAUSESCU CARE NE-A LASAT BOGATI CA ACESTI NESIMTITI SA TRAIASCA BINE .? IN 89 TINERETUL ERA IN TARA L-AU FUGARIT SLUGA IN DIVERSE TARI CA SA POATA EI FURA FARA TEAMA .SA-I BATA DZ CUM O STI EL MAI BINE CA ALTCINEVA NU MAI ESTE SA-I JUPOAIE DE PIELEA NESIMTITA /BIETII COPII FLAMANZI DIN CAUZA ACESTOR NESIMTITI HAPSANI .

 • ACESTI NENOROCITI N AU NICI O VINA. NOI, IESENII LE PUNEM GRAMADA CU BANI IN FATA PRIMARIEI IAR EI SE SERVESC. SUNTEM PREA UMILI,TACUTI.EI NE CONSIDERA PLEBEA,IOBAGII, FRAIERII CARE TREBUIE SA SE SUPUNA, SA TACA SI SA ACCEPTE. AU DREPTATE ALTII CAND SPUN CA SUNTEM MOLDOVENI PROSTI. NE MERITAM SOARTA

 • Dalkia,RATP,Fotbal SA,Eco Piata,Salubris, Termo Service,sunt o parte din unitatile din care se alimenteaza cu bani acesti nesimntiti,prin locul pe care il ocupa in consiliile de administratie. Aceaste unitati sunt in pragul falimentului,datorita incompetentei si lacomiei acestor indivizi.

 • Este o moda in primarie pentru unii smecheri pusi politic sa vina prin detasare,unii chiar de la firme falimentare,pentru a avea mai multe servicii,cand ei nu sunt capabili sa faca fata unui singur post.Detasarea dupa cate stiu se poate face pentru maxim 3 ani.Cum e posibil sa stea un individ detasat 12 ani?

   • Cred ca totusi acest Cosmin Coman nu poate fi intrecut de absolut nimeni , in ceea ce priveste nesimtirea. Trebuia de foarte multa vreme trimis la „SAPA” dar nu s-a putut nimeni lega de el pentru ca era mana dreapta a lui Necxhita. Sa-i ia BUNUL D.R.Acu pe toti! Sunt toti o apa si-un pamant! Ne-am saturat de ei.

 • si altii nu au unde lucra.. nu pot munci , nu se pot angaja ca nu au loc de magarii astia care arata ca niste porci de umflati ce sunt.. stauu toata ziua si motaie in scaunele lor confortabile si habar nu au de capu lor.. da au enspe mii de titluri.. posturi si alte si mai cate

 • Toti acesti directori din primarie sunt pusi pe principii de gasca si nu politic.Nu exista oameni de stanga sau de dreapta.Sunt o adunatura, care urmaresc ciolanul.

 • Traiasca partidul comunist Romain, ciuma securista PSD-ista condusa de acel ordi-nar, jav-ra jimbata, hot, plagiator, handicapat, retardat de la groapa de gunoi, pui de boar-fa comunista pe nume PONTA! uraaaaaaaaaaaa, uraaaaaaaaa, uraaaaaaaaaaaaaa…….

   • Fenechiu e la bulau, plateste operatiunea transformatorul si il asteapta pe Ponta care va plati operatiunea Turceni-Rovinari. Adomnitei in aceesi oala cu Nechita. Ai inpresia ca daca i-ai nominalizat pe acestia ii albesti pe PSD-ei?

 • … ,, si uite asa ,,cum se scrie mai sus toti ieseni prosti citesc toate mizeriile astea care nu duc nicaieri si nici nu sunt adevarate si pentru ca nu pot fi probate.Niste je.go.si sunteti si mai mult ca oricand bateti campii vai mama voastra ! cata imbecilitate !waiii prostalailor !

 • a supt de la mai multe tzatze odata? va rog anuntati-l ca am si eu una disponibila in zona inghinala si-l astept cu drag!

Adauga un comentariu