Fotbal extern

Neuchatel Xamax a fost exclusa din prima liga elvetiana

Publicat: 18 ian. 2012

Comisia de disciplină a Ligii elveţiene de fotbal (SFL) a decis să retragă, cu efect imediat, licenţa clubului Neuchatel Xamax din cauza ‘serioaselor încălcări’ ale regulamentului.

Intr-un comunicat dat publicităţii miercuri, SPL a precizat că a luat această hotărare din cauza faptului că proprietarii lui Xamax nu au prezentat documentele financiare solicitate de către responsabilii ligii, referitoare la schimbarea patronatului clubului, în momentul în care omul de afaceri cecen Bulat Ceagaev a preluat gruparea din ‘ţara cantoanelor’, în mai 2011.

Ceagaev este acuzat că, totodată, că ar fi prezentat un certificat din partea Bank of America, prin care demonstra că deţine 35 milioane dolari în banca respectivă, document care s-a dovedit ulterior un fals grosolan. In urma prezentări acestui act, Ceagaev a fost pus sub acuzare de justiţia elveţiană.

Clubul Neuchatel Xamax are la dispoziţie cinci zile pentru a face apel împotriva acestei sancţiuni. Neuchatel ar urma să dispute următorul meci de campionat în data de 4 februarie, după pauza de iarnă, în compania formaţiei Lausanne Sport. Dacă va pierde apelul, echipa va fi exclusă din prima ligă a campionatul elveţian.

 loading...

Adauga un comentariu