International

Nevaccinații din Franța vor primi amenzi de până la 1.500 de euro. Proiectul se află în dezbatere parlamentară

Publicat: 07 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nevaccinații din Franța vor primi amenzi de până la 1.500 de euro. Proiectul se află în dezbatere parlamentară
Parlamentarii francezi dezbat un proiect ce privește obligativitatea vaccinului

Un proiect de lege pentru cei care refuză să se vaccineze în Franța, prevede acordarea amenzilor acestor persoanel începând de la 135 de euro și ajungând și până la 1.500 de euro.

Acest proiect este momentan în față de discuție în parlament, urmând ca ulterior să se stabilească exact dacă inițiativa va fi promulgată.

Franța va da amenzi de până la 1.500 de euro celor nevaccinați

În Franța, parlamentarii au venit cu un proiect de lege în care este prevăzută situația celor care refuză să se vaccineze, astfel încât vaccinul să nu mai fie la alegere ci să devină obligatorie.

În acest context, toți cei care refuză să se imunizeze, li se vor aplica amenzi drastice, conform legii propuse. Amenda o va primi cei care refuză vaccinul, aceasta începând de la 135 de euro. În cazul în care persoana refuză de trei ori consecutiv să se imunizeze în decursul unei luni, amenda se poate ridica și până la 1.500 de euro.

În momentul actual, legea nu a fost adoptată, fiind în dezbatere în parlament. În cazul în care aceasta primește undă verde, vaccinare în Franța va deveni obligatorie.

Vaccinarea obligatorie în România

Și în România, au fost discuții referitoare la vaccinarea obligatorie. Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat într-o conferință de presă la finalul lunii septembrie faptul că, trebuie să discute în prealabil cu experţii despre posibilitatea vaccinării obligatorii a anumitor categorii de personal, menţionând că susţine în continuare ca angajaţii din domeniul sanitar neimunizaţi să plătească pentru testare.

Acestea declarații au venit în urma afirmațiilor făcute de către preşedintele Klaus Iohannis precum că vaccinarea anti-COVID-19 ar trebui să devină obligatorie de asemnea pentru anumite categorii din domenii esenţiale.

„Propunerile trebuie să vină de la experţi, nu trebuie să vină doar de la noi, politicienii. Nu putem să spunem: vaccinarea obligatorie. Până la urmă, trebuie să ne gândim ce se întâmplă dacă cineva face vaccinarea obligatorie în sistemul medical şi dacă cineva chiar nu vrea să se vaccineze. Care sunt paşii următori? Îi desfiinţăm contractul de muncă? Ce facem? Până la urmă, trebuie să gândim toţi paşii, dacă ceva devine obligatoriu.

De aceea eu eram adeptul acelei testări, pentru că orice pacient care merge la un spital se testează pe banii lui. Mi se pare normal ca şi în partea cealaltă, medicul, dacă nu vrea să se vaccineze, să se testeze tot pe banii lui, pentru a nu îmbolnăvi un pacient care s-a testat pe banii lui. Discuţia despre vaccinarea obligatorie daţi-mi voie să o am cu experţii. Dacă o să fie concluzia că aceasta este cea mai bună soluţie, eu sunt de acord”, a spus Florin Cîţu

Vaccinarea cu doza patru în România

Amintim faptul că ieri, 6 octombrie 2021, dr. Valeriu Gheorghiță și dr. Adriana Pistol au transmis în cadrul unei conferințe de presă, faptul că în cazul persoanelor imunodeprimate, recomandarea va fi de „trei doze de vaccin Covid-19 încă de la început”.

 

„Având în vedere faptul că Agenția Europeană a Medicamentului a transmis că se pot recomanda trei doze de la început, pentru că toate studiile au arătat că efectul imunogen, creșterea nivelului de anticorpi este mult mai bună în cazul celor trei doze, în comparație cu două doze, cred că schemă completă, cel puțin pentru moment, va rămâne schema cu două doze și ulterior va fi modificată.”, a explicat dr. Valeriu Gheorghiță.

Adauga un comentariu