Local

Nevasta lui Hans, in premiera la National

Publicat: 17 ian. 2008
1

Pentru inceputul lunii martie, Nationalul iesean va pregati o premiera de zile mari. Aproape jumatate din trupa teatrului va juca in piesa regizata de Ion Sapdaru. Intitulata simbolic „Nevasta lui Hans sau Ce sa caute un inger in orasul asta„, piesa, de factura tragi-comica, este inspirata din proza omonima a lui Nichita Danilov. Comicul asociat unui univers lichefiat, sumbru, releva prozei lui Danilov si calitatea de a putea fi asezata pe scena de teatru, limbajul fiind unul flexibil care se pliaza bine in reprezentarea teatrala.

„Pe 5 februarie, la sala de la Ateneul Tatarasi vor incepe primele repetitii pentru piesa «Nevasta lui Hans sau Ce sa caute un inger in orasul asta». Proza lui Danilov e formidabila, iar felul in care Sapdaru stie sa creeze scenele reprezinta elementul esential care va avea sa conduca, in mod cert, la un succes mare atat la public, cat si la critica. Aproape jumatate din actorii Teatrului National vor juca in aceasta piesa care va avea premiera la inceputul lunii martie”, a precizat Adi Carauleanu, director adjunct al Nationalului iesean. Totodata, au inceput repetitiile pentru o alta premiera, „Iov si salubrizarea„, semnata de Calin Ciobotari, piesa care a participat la festivalul Pledez pentru tine(ri), organizat de Teatrul Tineretului Piatra Neamt. In rolurile lui Iov si al Diavolului vor juca Dionisie Vitcu si Petru Ciubotaru. Inca nu este stabilita o data pentru aceasta premiera.

Comentarii
 • Raport de Caz- TeleM:
  Santaj si spaga:
  …Tele M …, prin .., Aurel Dobasu, a publicat o serie de stenograme, cu un „asa-zis dialog” intre …. De acest lucru nu este strain Calin Ciobotari, …. la Tele M.
  ….tanarul a fost platit cu suma de 500 de lei de Calin Ciobotari…
  Iata mai jos stenograma unei discutii intre Ciprian, … In aceasta discutie, Ciprian recunoaste ca a luat 500 de lei pentru a inregistra cateva sedinte de la PSD si ca el este cel care a dat inregistrarile la postul TV.
  Tanar PSD: Ciprian de ce ai facut asta?…
  Ciprian: M-am intalnit cu cineva si mi-a promis ca imi da bani. ..
  Tanar PSD: Cati bani ti-a dat? Ti-a dat 1, 2, 3 milioane de lei? Pentru ce ai facut asta? Ce vina are Marius? Care este pretul tau?
  Ciprian: Mi-a dat, o suma frumusica!
  Tanar PSD: Cat ti-a dat ma? …?
  Ciprian: 500 de lei, mi-a dat! ..
  Tanar PSD: Si ti se pare, OK?
  Ciprian: Nu … Hai sa nu mai discutam prin…telefonul imi este ascultat. …

Adauga un comentariu