National

NEWS ALERT. Autoritatile au intervenit IN FORTA. Bloc evacuat de URGENTA

Publicat: 12 aug. 2016
1

Peste 20 de persoane dintr-un bloc situat pe strada Ciresului din municipiul Slatina au fost evacuate vineri de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Olt din cauza unui miros puternic simtit in apropierea imobilului, potrivit purtatorului de cuvant al institutiei, Alin Basasteanu.

Acesta a precizat ca „nu a fost deocamdata identificata sursa mirosului si nici substanta care il degaja, desi initial cei care au alertat pompierii au crezut ca este vorba de scapari de gaz metan de la o instalatie din bloc sau de la vreo butelie, dar cand au ajuns la fata locului echipajele ISU au constatat ca sursa mirosului nu este vreo butelie din bloc”.

Echipe ale distribuitorului de gaz metan din Slatina au ajuns la fata locului pentru asigurarea zonei si intervine si autospeciala ISU pentru accidente chimice si biologice.

„La 17,45 s-a trecut la evacuarea locatarilor din bloc, aceasta fiind o masura de siguranta pana la identificarea sursei de miros. Este un miros puternic ce se simte in apropierea unui bloc de pe strada Ciresului, din Slatina. A fost solicitata echipa CBRN”, a spus Basasteanu.

In urma cu o saptamana locatarii altui bloc din Slatina au fost evacuati din cauza unei substante cu miros puternic ce se simtea intr-o scara de bloc. Substanta in cauza era un insecticid care a fost imprastiat fara a fi diluat.

Adauga un comentariu