Eveniment-Social

Nichita si Simirad, in Dosarul „Foisorul” – FOTO

Publicat: 30 mai 2011
1

@ La Iasi, rafuielile politice au atins cel mai de jos nivel: presedintele Consiliului Judetean Iasi, Constantin Simirad, a fost amendat de primarul Gheorghe Nichita pentru ca a ridicat in curtea casei sale un foisor fara autorizatie de construire @ Simirad a primit o amenda de 100 de milioane de lei vechi, insa seful CJ a cerut anularea actului in instanta @ Primul termen al Dosarului „Foisorul”, inregistrat la Judecatoria Iasi, a fost stabilit pentru data de 27 septembrie @ „Chiar domnul Nichita mi-a tras lumina atunci, in 2002, la foisor, impreuna cu cativa salariati de la RAJAC. A uitat de gratarele pe care le facea in foisor…”, a spus presedintele Constantin Simirad

Primarul Gheorghe Nichita are, mai nou, alergie la gratare si mititei. Locul unde Nichita se infrupta din gratare in urma cu cativa ani nu mai este pe placul edilului, care vrea sa vada constructia la pamant. Proprietarul este nimeni altul decat Constantin Simirad, actualul presedinte al Consiliului Judetean Iasi si fostul primar al municipiului. Simirad si-a ridicat, in 2002, un foisor in curtea casei sale din zona Galata, loc care a fost frecventat inclusiv de primarul Gheorghe Nichita, atunci cand se lasa cu cate o petrecere. Anul acesta insa, Nichita si-a adus aminte ca nu se mai afla in gratiile presedintelui CJ, dar si-a amintit de foisor.
Pe 14 mai, Constantin Simirad a fost amendat de Politia Locala cu 10.000 de lei pentru ca si-ar fi ridicat ilegal un foisor in curtea casei sale din Galata. Presedintele CJ sustine, insa, ca foisorul in cauza a fost ridicat pe cand era primarul municipiului Iasi si ca, la acea vreme, subordonatii i-au spus ca nu are nevoie de autorizatie. Pentru ca, totusi, a dorit sa intre in legalitate, seful CJ a depus recent un dosar cu acte la primarie. Insa, in loc sa-i emita avizul, Nichita l-a amendat pe Simirad pentru ridicarea unei anexe fara autorizatie. Seful CJ a cerut anularea amenzii in instanta. Presedintele CJ a deschis un proces in urma cu sase zile la Judecatoria Iasi, pe 25 mai, obiectul dosarului fiind o plangere contraventionala. Primul termen in acest dosar va avea loc pe data de 27 septembrie. „Eu mi-am facut acel foisor in anul 2002. Atunci mi s-a spus ca nu am nevoie de autorizatie. Anul acesta am depus actele pentru autorizatie, insa, in loc sa-si dea avizul, domnul Nichita a trimis Politia sa ma amendeze. La acea vreme, salariatii primariei mi-au spus ca nu am nevoie de aviz, insa am dorit sa obtin actele pentru a nu avea probleme”, a sustinut Constantin Simirad.

Nichita a amendat foisorul la care a tras curent

Foisorul a fost ridicat in 2002 fara a fi racordat la reteaua de energie electrica. La acea vreme, Gheorghe Nichita era omul de casa al actualului sef al CJ. Nichita urmarea scaunul de primar al municipiului si, pentru a-i intra in gratii lui Simirad, s-a oferit sa racordeze el foisorul la reteaua electrica. Reteaua a fost trasa chiar de angajatii fostei regii de apa, unde Nichita era director la acea vreme. „Chiar domnul Nichita mi-a tras lumina atunci, in 2002, la foisor, impreuna cu cativa salariati de la RAJAC. A uitat de gratarele pe care le facea in foisor…”, a mai spus presedintele CJ.

Nichita s-a autorizat singur

Pentru ca i-a placut foisorul lui Simirad, primarul Nichita si-a facut si el unul in curtea vilei sale din Copou. Edilul si-a dat singur o autorizatie de construire, emisa in luna august a anului trecut. „Mandretea” de vila de pe strada Petre Andrei nu putea sta fara un foisor alaturi, iar Nichita nu a ezitat si a semnat singur autorizatia de construire. „Se va avea grija de existenta utilitatilor. In cazul afectarii acestora, se va solicita acordul detinatorilor de utilitati, iar in caz de avarie, remedierile vor fi suportate de beneficiar. Organizarea de santier si parcarea se va realiza in incinta proprietatii. Se vor respecta conditiile impuse de certificatul de urbanism si avizele solicitate. Se va anunta data inceperii lucrarilor emitentului Autorizatiei de Construire. Se va anunta data finalizarii lucrarilor de construire, in vederea regularizari taxei de autorizare”, se arata in autorizatia de construire emisa in beneficiul primarului.
Ramane, insa, o intrebare: oare primarul il va chema pe presedintele CJ vreodata la un gratar in foisorul de la vila sa?

Comentarii
  • Plateste porcule amenda . Cum adica erai primar si angajatii nu te-au informat ? Ma godacule , te dai de gol . Tu trebuia sa faci demersurile necesare . Angajatii erau inspaimantati si nimeni nu avea curaj sa iti spuna ca trebuie sa respecti legea , ii dadeai imediat afara asa cum faci si acum prin CJ . Porkane , se strange funia , nu prinzi sfarsitul mandatului in libertate , nu iti mai fa calcule ca Traian te va trimite in tarile calde ambasador , pana atunci iesenii te vor lua de guler si in suturi te vor expedia spre beciul de pe dr. Vicol !

  • PORTRETUL PERFECT A DOI COMUNISTI CARE INCERCA SA FURE CAT MAI MULT.
    O AU IN SANGE DAR SE LAMENTEAZA SPUNAND CA ASA LE ESTE PLATFORMA ‘POLITICA’!

  • Cineva trage cu urechea ? (in poza) Stati linistiti ca nu sunt microfoane. Nu cred ca il va chema pe Simirad la foisor dar macar pe cei care dau autorizatie de construire sa-i cheme. Apropo acum cine este seful la cei de la urbanism ?

  • Doi baieti de la tara, needucati, ne fac de ras …
    PS. Nu mai vorbiti moldoveneste pe la interviuri, suna grotesc …

Adauga un comentariu