Eveniment-Social

Nichita vrea 2 miliarde de lei de la Simirad

Publicat: 22 feb. 2012
1

@ Primarul Gheorghe Nichita acuza Consiliul Judetean de neplata cotizatiei anuale pentru Zona Metropolitana Iasi @ Primarul solicita circa 1,7 miliarde de lei vechi celor din CJ @ Autoritatea judeteana refuza sa plateasca, motivand ca ar fi vorba de o dubla finantare

Intre primarul Gheorghe Nichita si Constantin Simirad, presedintele Consiliului Judetean Iasi, a izbucnit un nou scandal. Edilul sustine ca va cere instantei de judecata obligarea CJ la plata a 1,7 milioane de lei, bani ce reprezinta cotizatia anuala la Asociatia Zona Metropolitana Iasi (ZMI). Nichita a precizat ca autoritatea judeteana nu a platit de trei ani aceasta cotizatie, in timp ce municipalitatea si celelalte 19 comune din ZMI au achitat integral contributia anuala. „Am avut o sedinta de consiliu a Zonei Metropolitane la care au participat toti primarii. Am discutat despre proiectele depuse, dar si despre cel de astazi (ieri – n.r.). Zona Metropolitana este una activa, care e implicata in proiecte europene. A rezultat si neimplicarea CJ in Zona Metropolitana. CJ, prin presedintele Simirad, care nu doreste sa participe la sedinte. Nu si-au platit nici cotizatia si, de aceea, am decis sa o recuperam in instanta. Daca ei ar fi platit la timp, am fi avut mai multi bani pentru proiectele derulate”, a spus primarul Gheorghe Nichita.

In replica, reprezentantii CJ sustin ca exista deja pe rol un proces la Tribunal, care se va judeca pe 27 februarie. Mai mult, cei de la CJ au precizat ca nu pot plati de doua ori cotizatia pentru Zona Metropolitana, asa cum ar vrea primarul Nichita. Fiecare membru din ZMI achita o cotizatie in functie de numarul de locuitori. Astfel, CJ ar fi trebuit sa dea o suma in raport cu cei peste 720 de mii de ieseni, in timp ce comunele membre ZMI platesc deja doar pentru locuitorii lor. „Asociatia ZMI a fost infiintata pentru a sprijini proiectele de infrastructura, nu vacantele la munte. Comunitatile care sunt membre ale asociatiei platesc anual o cotizatie si nu este normal ca si CJ sa faca o plata dubla. Cei de la Zona Metropolitana ar trebui intrebati si cate proiecte pe infrastructura au demarat, nu cu cate instruiri de personal se lauda”, a precizat Sebastian Tataru, purtatorul de cuvant al CJ Iasi.

Comentarii
Adauga un comentariu