News Flash:

Nici nu zici ca e de post - Cum faci cel mai bun cozonac cu stafide si rahat, pentru Postul Craciunului

20 Noiembrie 2017
262 Vizualizari | 0 Comentarii

Este pur si simplu delicios, acest cozonac de post cu stafide si rahat! Nici nu zici ca e de post!

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 250 ml apa calda
  • 30 ml ulei
  • 120 g zahar
  • 30 g zahar vanilat
  • 1 plic drojdie uscata
  • 150 gr rahat
  • 100 g stafide
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf sare
  • Pentru sirop:
  • 50 ml apa
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 50 g zahar

Mod de preparare:

  • Punem apa la incalzit. Cernem faina intr-un vas si o amestecam cu o lingurita de sare.
  • Facem o adancitura la mislocul ei si punem acolo drojdia uscata, cu o lingura de zahar.
  • Turnam putina apa calduta si amestecam drojdia cu zaharul, pana acestea se lichefiaza, apoi acoperim vasul si asteptam sa se activeze drojdia.
  • Frecam uleiul cu restul de zahar si le diluam cu putina apa calda.
  • Cand drojdia s-a activat, o amestecam cu putina faina, turnand si apa calda, apoi adaugam amestecul de ulei cu zahar, esenta, zaharul vanilat si le amestecam cu faina de pe margini, turnand treptat si apa calduta.
  • Framantam un aluat vartos, pe care il acoperim si il lasam la loc cald, aproximativ o ora.
  • Intre timp taiem rahatul in cuburi, iar stafidele le hidratam in apa calduta.
  • Preparam si siropul fierband apa cu zaharul si adaugand la final esenta de rom.
  • Cand aluatul si-a dublat volumul, il intindem intr-o foaie de 2 cm grosime, presaram peste ea stafidele si rahatul si o rulam strans.
  • Punem ruloul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, il acoperim si il lasam la loc cald, pentru 30-40 de minute.
  • Coacem cozonacul la 180 de grade, pentru 40-45 de minute.
  • In ultimele 10 minute, scoatem cozonacul si il ungem cu siropul, pentru a prinde un usor luciu.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1369 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018926 (s)