Eveniment-Social

Nici un loc de munca disponibil la ALOFM

Publicat: 03 iul. 2011

La ora actuala, la Agentia Locala pentru Ocuparea Fortei de Munca Pascani (ALOFM) nu exista nici un loc disponibil de munca. „Ne confruntam in acest an cu o situatie mult mai grea fata de anul trecut. Rata somajului anul trecut a fost de 9,5%, in prezent este de 7,8 si este posibil ca in acest an sa depaseasca 10%. Un alt factor negativ este nesinceritatea angajatorilor. Cei care angajeaza promit un lucru, iar cand somerii merg sa se angajeze, vin mai apoi si ne reproseaza diverse lucruri. Ca nu sunt platiti cat le-a fost promis si asa mai departe. De altfel, multi dintre angajatori nu angajeaza prin agentie, iar acest lucru nu face decat sa inrautateasca activitatea”, a precizat alesilor locali reprezentantul ALOFM Pascani, Mihai Moisi, dupa care i-a multumit primarului Grigore Craciunescu pentru sprijinul acordat pe anul 2010 in derularea unor programe.
In mod ciudat, edilul-sef al pascanenilor, Grigore Craciunescu, a fost multumit de raportul celor de la ALOFM. „Ma bucur de perseverenta celor de acolo si programele puse in practica pana acum si va multumesc pentru ce ati facut. Daca acum nu exista nici un loc de munca, o sa vina vremea cand o sa aveti foarte multe si nu veti putea face fata”, s-a adresat optimist din fire Grigore Craciunescu.
Din pacate, in afara de unele laude sau critici, atat primarul, viceprimarul, cat si consilierii locali nu au discutat despre o serie de masuri care ar putea fi luate la nivel local pentru stimularea angajatorilor si pentru reducerea numarului de someri.loading...

Adauga un comentariu