Eveniment-Social

Nici un proiect aprobat de Regionala Nord-Est a SAPARD

Publicat: 21 aug. 2002
7

De la inceputul acestei luni, la birourile Regionalei Nord-Est a Agentiei SAPARD s-au depus doar sase proiecte pentru finantarile nerambursabile din partea Uniunii Europene, dar toate au fost respinse, deoarece dosarele trimise de beneficiari erau incomplete. „Am primit cinci proiecte pentru componenta Dezvoltarea si imbunatatirea infrastructurii rurale, dar dosarele erau incomplete. Proiectele au venit din partea Consiliilor Locale din comunle Dranceni (Vaslui), Cozmesti si Horlesti (Iasi) si aveau o valoare de 900.000 euro fiecare”, a declarat Constantin Cotor, directorul adjunct al Regionalei Nord-Est a SAPARD.
Singurul proiect care viza componenta Imbunatatirea prelucrarii si marketingului produselor agricole si piscicole a venit din partea firmei vasluiene Ilvas. Valoarea proiectului era de doua milioane euro si viza imbunatatirea conditiilor de prelucrare a laptelui. „In ceea ce priveste aceasta componenta, beneficiarul trebuie sa contribuie cu jumatate din suma proiectului. In documentatia primita de la firma vasluiana Ilvas era depusa o garantie bancara de 26 miliarde lei, suma insuficienta. Acesta a fost motivul pentru care proiectul a fost respins”, a mai spus Constantin Cotor.
Agentia SAPARD va beneficia de finantare din partea Uniunii Europene pe o perioada de sapte ani. Pentru aceasta perioada, agentia a obtinut o suma de peste 150 milioane de euro pentru finantarea proiectelor. De acesti bani vor putea beneficia proiectele private generatoare de venituri, precum si proiectele publice negeneratoare de venituri.
Craita POPA

Adauga un comentariu