Diverse

Niciodata nu mi-a iesit omleta atat de pufoasa! Si totul se datoreaza acestor trucuri minore…

Publicat: 08 apr. 2019

Omleta reprezinta un mic dejun clasic. Acest celebru fel de mancare din bucataria franceza a cucerit intreaga lume prin simplitatea sa. Este dificil de crezut ca istoria omletei a inceput cu o banala reteta: baterea oualor si prajirea lor in ulei.

In schimb, acum exista atat de multe moduri de preparare a omletei, incat de fiecare data puteti obtine un nou fel de mancare. Puteti adauga in omleta aproape orice, chiar si ciocolata. Iar pentru ca omleta dumneavoastra sa iasa intr-adevar delicioasa, pufoasa si aspectuoasa, echipa noastra va prezinta cateva sfaturi importante.

CUM SE PREPARA OMLETA

  1. Ca sa obtineti o omleta delicioasa, amestecati foarte bine ouale si laptele, insa nu cu mixerul, ci cu furculita sau telul. De asemenea, puteti sa bateti mai intai albusurile, dupa care sa adaugati galbenusurile si laptele. Umplutura se adauga la sfarsit.
  2. Ouale pentru omleta trebuie sa fie de casa. Daca pregatiti o omleta dietetica, utilizati doar albusurile.
  3. Omleta se poate lasa din cauza adaugarii unei cantitati mari de lapte. Luati in considerare faptul ca pentru un ou aveti nevoie de 20 ml de lapte.
  4. Acoperiti tigaia, in care prajiti omleta, cu un capac uns pe partea interioara cu unt.
  5. Incepeti prajirea omletei la foc puternic, reducandu-l treptat pana la minim.
  6. Adaugand 1.5 lingurite de gris sau faina la 4 oua, veti obtine o omleta nemaipomenit de pufoasa.
  7. Daca veti adauga 2 lingurite de smantana la 4 oua, veti obtine o omleta fina si cremoasa.
  8. Pentru ca omleta sa iasa moale si aromata, prajiti-o in ulei combinat cu putin unt.
  9. Nu trebuie sa adaugati verdeata in oua. Cel mai bine este sa o presarati peste omleta deja prajita.
  10. Nu va temeti sa experimentati cu umpluturile. Aveti posibilitatea sa creati o reteta cu adevarat unica de omleta, pe care veti dori sa o savurati in fiecare dimineata.


loading...

Adauga un comentariu