Eveniment-Social

Niciodata nu s-a mai intamplat asa ceva! Belea cat casa pentru acesti ieseni – FOTO, VIDEO

Publicat: 09 iul. 2014

@ Este pentru prima data cand se intampla un astfel de lucru in Iasi, iar asta nu este deloc pe placul celor implicati @ Pentru ca nu si-au respectat obligatiile si datoriile de proprietari, acestia vor trebui sa dea socoteala direct in fata judecatorilor, si nu in fata reprezentantilor asociatiei, asa cum se intampla pana acum @ Restantele uriase adunate de-a lungul timpului de unii ieseni ii vor face pe cei mai multi sa-si piarda locuintele, spre bucuria celor care isi respecta mereu obligatiile de locatari intr-un bloc

Situatie unica pentru judetul Iasi! Directia Generala Regionala a Finantelor Publice a cerut insolventa unei asociatii de proprietari, lucru nemaiintalnit pana acum. Este vorba despre Asociatia de Proprietari 1 Podu Iloaiei, acolo unde de aproape cinci ani totul se afla intr-un haos care se adanceste pe zi ce trece din cauza datoriilor adunate de cei 700 de oameni care locuiesc aici. In ultimii ani, familiile respective au adunat datorii istorice de aproape 370 mii lei, iar din acest motiv nu s-au mai platit impozitele salariale pentru angajatii asociatiei de proprietari.

Prin neplata contributiilor la asigurarile de sanatate, pensii si somaj a celor 4 angajati s-au adunat restante la Finantele Publice de aproape 50.000 lei. Din acest motiv, a fost ceruta insolventa asociatiei care implica executarea silita pentru recuperarea prejudiciului. Problema cu adevarat grava este ca asociatiile nu au bunuri care pot fi valorificate de executorii judecatoresti, iar din acest motiv se trece direct la executarea silita a proprietarilor care au datorii foarte mari. Se poate ajunge la vanzarea apartamentelor in care locuiesc acestia pentru recuperarea banilor.

Citeste si: Ingropati in gunoaie, zeci de ieseni au protestat in fata primariei – FOTO, VIDEO

„Problemele au inceput in 2010, oamenii nu si-au mai platit facturile catre furnizorii de utilitati din cauza saraciei. Sunt apartamente care au datorii de sute de milioane (lei vechi – n.r.) sau cu locatari decedati si nu stim cum sa recuperam banii. Asa este cazul domnului Carlan de la 2B care a decedat, a inregistrat datorii de aproape 300 milioane lei, iar apartamentul este in proprietatea primariei si acum nu putem recupera banii. Si multi care au bani nu vor sa plateasca, juristul Ciobanu are sute de milioane datorii, nu achita nimic. Finantele Publice au cerut insolventa pentru ca nu au fost platite impozitele pe salarii. Sunt datorii de aproape 500 de milioane la Finante pentru neplata contributiilor la sanatate si celelalte. Ne-a venit adresa de la Judecatorie ca se incepe actiunea in instanta pentru recuperarea banilor direct de la debitori. Practic, Tribunalul se ocupa de recuperarea banilor de la datornicii cei mai mari, iar acest lucru ne ajuta oarecum pentru a mai scapa de probleme”, spune Vasile Banu, presedintele Asociatiei de Proprietari nr. 1 Podu Iloaiei.

Record negativ al datoriilor acumulate de proprietari

Incepand cu anul 2010 si pana acum, locatarii respectivi au atins si un record negativ al datoriilor acumulate prin neplata furnizorilor de utilitati. Mai exact, acestia au de achitat un debit de 80 mii lei, plus alte penalitati pentru intarziere de aproape 290 mii lei. Aici nu exista nici macar un administrator angajat. Reprezentantii asociatiei spun ca nu isi permit sa plateasca si salariul unui administrator in aceasta situatie.

Asa s-a ajuns ca familiile din Podu Iloaiei sa fie debransate de la reteaua de apa potabila. Toate cele 23 scari de bloc sunt rand pe rand deconectate de la retea pentru a forta recuperarea banilor, iar oamenii sunt obligati sa stea fara apa curenta in locuinte chiar si cate o saptamana. Oamenii sunt convinsi ca, daca vecinii rau-platnici vor fi executati silit, lucrurile vor reveni la normal.

„La mine s-a oprit apa astazi, nici nu mai stiu de cate ori s-a intamplat asta. Ne tine cate 4, 5 zile sau cate o saptamana fara apa. Am copil de un an si jumatate, este vara, trebuie sa am grija de el si nu mai stiu cum in aceasta situatie. Mi se pare un abuz ceea ce fac cei de la asociatie pentru ca majoritatea vecinilor mei platesc facturile. Sunt unul sau doi cam in fiecare scara care nu platesc la timp, ei trebuie pedepsiti pentru ce se intampla. Este foarte bine sa fie dati in judecata si sa fie cunoscuti de toata lumea, poate asa scapam de nenorocirile astea”, spune un locuitor din Podu Iloaiei.

Citeste si: Scandal la blocurile din Podu Iloaiei – FOTO

Comentarii
 • O mare vina privind aceasta situatie aparuta la asociatia de proprietari o are si primarul din Podu Iloaiei.
  A comandat un control financiar contabil la asociatie, dar facut de contabilul firmelor lui, care mai mult a indus in eruare locatarii decat sa faca lumina in asociatie.
  Desi comitetul asociatiei trebuia sa faca ordine in asociatie se luptau pentru putere si sa-si plateasca polite adancind si mai mult haosul din asociatie.
  Primarul trebuia sa organizeze un birou in cadrul Primariei Podu Iloaiei care trebuia sa indrume si sa ia masuri impotriva asociatiilor din Podu Iloaiei.
  Culmea paradoxului asociatia 2 din Oras avea un furt dovedit in acte dar primaria nu lua masuri impotriva lor ci impotriva celor de la asociatia 1 care ajunsesera sa reduca decalajul de plata de la 8 luni la 2 luni.
  Daca s-a ajuns aici Primaria este principala vinovata de situatia in care a ajuns asociatia.
  Cine plateste, este intrebarea

 • da este adevarat ce spune cei dinainte un primar prost care si-a bagat nasul unde nu se pricepe,sint locatarii cu datorii foarte mari cum este Brindusa Ciobanu din scara mea cu 3oo de milioane,300 milioane cirlan care a decedat,cei care sint plecati prin strainatate,cei care nu au salarii si le este foarte greu cu banii,si multi altii,ce cauta hotul de Paiu si hotul de Asofie pe la asociatie,Loreta care este o nebuna in loc sa stea acasa sa ingrijeasca de bietul om,Cocieru Aurel,care se duce noapte cind este de servici si doarme acasa sa-l verifice primarul,ca se duce acasa din jumatate in jumatate de ora,mai umblam si noi noaptea ca sintem tineri si il vedem,

  • tu esti frustratul cela cu nevasta urata si proasta?! ce ai uitat sa mentionezi este calitatea de membru a asociatiei! esti sau nu? si daca cei blamati de tine sunt sau nu? pentru viitor varsa-ti neamplinirarea alundeva!

  • Tipic podu iloaiei.Mai tinereilor,nu mai au astia de la SRI posturi disponibile ca sa va angajeze ca altfel nu a-ti fi someri. ( daca a-ti lucra nu a-ti mai rezista sa nu va culcati devreme!).Va dau o ideie fara plata. deschideti-va fima de detectivi particulari, antreprenoriatul este cheia succesului,si asa atingeti 2 scopuri: aveti si voi banuti si primaria prin taxele pe care le ve-ti plati. Auci!…. dar o sa perdeti ajutorul social.

 • „cetetean” tu sigur esti kishata de luca cristina care ai furat de tio stat inima di la asociatie si acus o faci pi legista. ai spalat putina?

Adauga un comentariu