Economic Local

Niciun iesean nu a obtinut fonduri europene pentru procesarea produselor agricole

Publicat: 15 mai 2019
1

Desi au avut la dispozitie milioane de euro, fonduri nerambursabile, in cadrul submasurii 4.2- "Procesarea produselor agricole", iesenii nu au fost interesati de accesarea lor. Anul acesta nu s-a depus niciun proiect in cele 3 luni de sesiune deschisa pentru depunerea proiectelor, iar anul trecut a fost depus un singur proiect care insa nu a fost eligibil la finantare.

Vezi si: AFIR si-a propus plati in valoare de aproape 90 de milioane de euro in acest an

Hot Bric Term SRL a depus un proiect in valoare de 405.000 euro pentru "Infiintarea unitate productie granule lucerna", in comuna Andrieseni, insa acesta nu a fost selectat pentru finantare, fiind neeligibil. In cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020, doar 12 ieseni au depus proiecte si doar 3 proiecte in valoare de 1,2 milioane de euro au fost selectate la finantare.

Obiectivele submasurii 4.2 sunt infiintarea si/sau modernizarea unitatilor de procesare si comercializare prin introducerea de noi tehnologii pentru dezvoltarea de noi produse si procese, aplicarea masurilor de protectia mediului inclusiv scaderea consumului de energie, dar si promovarea investitiilor pentru producerea si utilizarea energiei din surse regenerabile, cresterea numarului de locuri de munca.

Adauga un comentariu