Local

Niciun producator din Iasi nu a obtinut noul atestat traditional

Publicat: 16 iul. 2014
1

Iesenii mai au la dispozitie o luna si jumatate pentru a obtine atestatele de producatori traditionali. Desi regulile privind comercializarea produselor traditionale sunt drastice din toamna, acest lucru nu a speriat pe nimeni pana in prezent. De la inceputul anului s-au interesat de ceea ce presupune documentatia necesara obtinerii atestatului doar doi producatori, insa niciunul nu a primit acest act. Din cei 23 de producatori declarati pana in prezent, doar cativa vor reusi sa obtina atestatul necesar, din cauza restrictiilor foarte mari. Astfel, conform conditiilor incluse pe noua legislatie, pentru atestarea unui produs traditional, în primul rând acesta trebuie fabricat pe teritoriul României. De asemenea, produsul nu trebuie sa aiba în compozitie aditivi alimentari, materia prima trebuie sa fie locala. Procesul tehnologic si modul de procesare al produselor trebuie sa aiba o caracteristica traditionala, iar reteta trebuie sa fie transmisa de generatii.





Adauga un comentariu